Sayın Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan'ın üç çocuk söyleminden sonra bazı kesimler buna şiddetle karşı çıkmıştı.
Doğum oranı ile ölüm oranı arasındaki fark nüfus artış hızını gösterir.Bir ülkede doğum oranı fazla ,ölüm oranı az ise nüfus artışı meydana gelir.
Tam tersi durumda ise nüfus oranı azalır.Nüfus artış hızı ile kalknma hızı arasında bir ilişki bulunmaktadır.Nüfus artış hızı,kalkınma hızından yüksek ise ülkenin gelişimi yavaşlar veya geriler. Nüfus artış hızı kalkınma hızından düşük ise ülkenin gelişimi artar.
Devletimizin kalkınması için nüfusumuzu artırırken kalkınma hızını da artırmalıyız.Kalkınma ülke kaynaklarının akıllı bir şekilde kullanılarak üretimin artırılması ile olur.
Nüfusumuzun artması, üretimin artmasına,yeni endüstri dallarının doğmasına,iş gücünün artmasına ,devletler arası itibarın artmasına ve her bakımdan güçlü olunmasına neden olur. Nüfus artışının bazı sıkıntıları da vardır.Kişi başına gelirin azalması ,temel ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntı çekilmesi, çevre kirliliği v.b. sorunlar... Fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgedeki konumunun korunması için ,artan genç bir nüfusa kesinlikle ihtiyacı vardır.
Başlatılan barış sürecinde en büyük tepkiyi Karadeniz Bölgesi vermektedir.Mutlaka haklı nedenleri de vardır.Fakat ülke nüfusunun bölgelere göre artışına bakıldığında Karadeniz nüfusunun hızla yaşlandığı görülmektedir.Bugün Karadeniz Bölgesi çayının ve fındığının üretimini dışardan gelen çalışanlar olmazsa yapamayacak durumdadır.
Ülkesini seven etnik kökeni ne olursa olsun iyi gelişmiş insan gücüne çok ihtiyacımız vardır. Bu gücü yetiştiremezsek ülkemizin geleceği karanlıktır.Karanlığı aydınlığa çevirmek için Karadenizlinin en az beş çoçuğa sahip olması gerekmektedir.
İşte o zaman bugün tartıştığımız sorunlar ortadan kalkacaktır.
Allah a emanet olun.