Karadeniz Bölgesi'nde Soğuk Hava Alarmı: Rüzgar ve Kar Yağışı Geliyor! Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen'den Önemli Hava Durumu Uyarısı Soğuk Hava ve Kar

Geliyor: Uzmanlardan Vatandaşlara Çağrı


Etkilenen Şehirler: Tokat, Rize, Trabzon, Samsun, Gümüşhane...
Şen'in açıklamalarına göre, özellikle Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerinin bu durumdan etkilenebileceğine dikkat çekildi.

Rüzgar Kuzeyden Esip Sıcaklıklar Düşecek!


Hafta sonu cumartesiden itibaren bölgede kuzeyden esecek olan rüzgarın, sıcaklıkları 7-8 derece birden düşüreceği belirtildi. Karadeniz Bölgesi'nde ise kar yağışının etkili olacağı, Trakya, Marmara'nın güney ve doğusu ile batı ve orta Karadeniz'in kar alacağı ifade edildi.

İstanbul'u da Etkileyebilir: Kuvvetli Yağışlar ve Su Baskınları Uyarısı


Orhan Şen, İstanbul için kar beklentisi olmasa da kuvvetli yağışlar öngörüldüğünü ve bu durumun su baskınlarına neden olabileceğini belirtti.

Sıcaklık Değişiklikleri: İşte Detaylar


Meteoroloji uzmanının paylaştığı bilgilere göre bugün 15, yarın 17 derece beklenirken, hafta sonu ise sıcaklıkların 8 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Bu uyarı, bölgede yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları açısından önem taşıyor. Soğuk hava ve kar yağışının seyahat planlarını etkileyebileceği göz önünde bulundurularak, gerekli önlemlerin alınması öneriliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ