SGK Uzmanı Melis Elmen, Ocak ayında yapılması beklenen zam hakkında önemli bilgiler paylaştı. Uzmanın yaptığı açıklamaya göre, emekli maaşlarına en az yüzde 15 ila 20 oranında zam yapılacağı öngörülüyor.

Enflasyon Verileri Zam Oranını Belirliyor

Temmuz ve ağustos aylarına ait enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, yeni yılda emekli maaşlarına yapılacak zam oranı hakkında hesaplamalar daha net hale geldi. Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı yüzde 3,23, ağustos ayında ise yüzde 2,47 olarak belirlendi. Bu iki ayın kümülatif enflasyon oranı yüzde 5,78 olarak kesinleşti.

Melis Elmen,

“Son 6 aylık enflasyon verilerine göre Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam belirginleşmeye başladı. Ancak eylül, ekim, kasım ve aralık aylarına ait enflasyon verileri de bu oranı etkileyerek nihai zam oranını belirleyecek” diye ekledi

TÜİK’in her ayın 3'ünde açıklayacağı verilerle yılın son 6 ayındaki toplam enflasyon oranı netleşmiş olacak.

Yüzde 15-20 Zam Beklentisi

SGK Uzmanı Melis Elmen,

"Mevcut senaryoya göre TÜİK’in enflasyon tahminleri yüzde 50-52 arasında. Bu da emekli maaşlarına en az yüzde 15 ila 20 oranında zam yapılacağı anlamına geliyor. Ancak, kalan 4 ayın enflasyon verileri açıklanmadan kesin bir rakam söylemek zor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi