Kurban bayramı tatili olsun, yaz tatili olsun... Çocuklarıyla tatillerde vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, en değerli varlıklarıyla nerelerde gezebileceklerini ya da hangi aktivitleri yapabileceklerini araştırıyor. İstanbul'da yaşayan ya da İstanbul'a çocuklarıyla tatil yapmaya gelecek olan aileler "Tatilde İstanbul'da çocuğumla nereye gidebilirim?" sorusuna yanıt arıyor. Sizler için çocuğunuzla tatilin nasıl geçtiğini anlayamayacağınız, çocuğunuzla beraber sizin de eğlenip öğrenebileceğiniz, İstanbul'da gezilecek yerleri için hazırladık. İşte, çocuklarınızla tatilde gidebileceğiniz yerler...

1. İllüzyon Müzesi

Beyoğlu/İstanbul'da bulunan bu şahane İllüzyon Müzesi'ne çocuğunuz bayılacak. İçerisinde Trompe l'oeil tabloları ve gelenlerin selfie çekmeye teşvik edildiği görsel yanılsama odaları bulunan İllüzyon Müzesi'nin giriş ücreti  büyükler için 69 TL, 5-18 yaş aralığındaki çocuklar, öğrenciler ve 65 yaş üzeri için 45 TL ödemeniz gerekiyor. 2 yetişkin – 2 çocuk veya 1 yetişkin – 3 çocuktan oluşabilecek aile paketi ise 199 TL.

Hupalupa Aile Eglence Merkezi G N5 O

Hupalupa Aile Eğlence Merkezi

Ataşehir'de bulunan aile eğlence merkezi isminden de anlaşılacağı gibi tam da ailelerin eğlenerek geçirebilecekleri, tatillerde en çok tercih edilen yerlerden biri. Hupalupa Aile Eğlence Merkezi, 1 saatlik trambolin parkuru kişi başı 55 TL, 25 dakika tırmanma parkuru 35 TL, 25 dakika denge parkuru 45 TL. 2-8 yaş arası çocuklar için özel olarak ayrılmış alan ise çocuk başı 55 TL.

Istanbul Akvaryum Sahra Gulal D Laq

Florya Akvaryum

Çocuğunuzun hayal dünyasını ve ufkunu genişletecek, görsel bir şölen için hazır olun. Florya'da bulunan Akvuryum'da daha önce hiç görmediğiniz balık çeşitleri bulunuyor. Florya Akvaryum giriş ücreti yetişkinler için 119 TL, 2-12 yaş çocuklar için 89 TL'dir.

Snowpark Torium Avm L S0 L

Snowpark Torium Avm

Özellikle yaklaşan sıcak hava ile birlikte tatilde illa ki sıcak havada gezmek istemeyen çocuklar olabiliyor. Sizin çocuğunuz da kış mevsimini ve karı çok seviyorsa sizin rotanız Snowpark Torium Avm olmalı. Snowpark Torium Avm, Esenyurt'ta yer alıyor. Giriş ücreti; Hafta içi 1 kişi 110, Hafta içi 2 kişi 200, Hafta içi 3 Kişi aile Paketi 285 TL.

Moipark Eglence Parki Mall Of Ista V8 L V

Moipark

Moipark Eğlence Parkı da Hupalupa Aile Eğlence Merkezi gibi çocuğunuzla eğleneli vakit geçirebileceğiniz bir yer. Moipark, Başakşehir Mall of İstanbul'da yer laıyor. Eğlence merkezinin giriş ücreti bulunmuyor. Gişelerden ücretsiz olarak MOİFUN CARD'ı alarak istediğiniz kadar kredi yükletebilirsiniz. 

Emaar Akvaryum Ve Sualti Hayvanat B Mq2O

Emaar Akvaryum

Çocuğunuz, Florya Akvaryum gibi su altı dünyasını merak ediyorsa gidebileceğiniz yerlerden biri de Emaar Akvaryum. İçerisinde penguenler, timsahlar, vatozlar, su samurları, piranalar gibi çeşit çeşit canlılar bulunuyor. Giriş ücreti yetişkinler; 89 TL, 4 yaş ve üzeri çocuklar 79 TL, 65 yaş üstü yetişkinler, öğrenci ve öğretmenler 79 TL, 2 yetişkin ve 2 çocuk 310 TL değerindeki aile paketi.

Kidzania Akasya Avm G U Cv

Kidzania Akasya Avm

Üsküdar'da yer alan Kidzania Akasya Avm, 1-14 yaş arasındaki çocukların hem motor becerilerini hem de fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirerek bir yandan da eğlenebilecekleri bir yer. Kidzania giriş ücreti, çocuklar için 250 TL, büyükler için 65 TL. 0-24 ay için ise ücretsiz.

Legoland Discovery Centre Istanbul Vta O

LEGOLAND Discovery Centre Istanbul (LEGOLAND)

Çocuğunuza farklı bir deneyim yaşatmaya hazır olun. Çocuklara uygun oyun aletleri ve yemek stantları ile geniş, ilginç Lego temalı eğlence parkı olan LEGOLAND Discovery Centre Istanbul, Kocatepe'de yer alıyor. Giriş ücreti ise hem yetişkinler hem de çocuklar için 145 TL. Bileti internetten alırsanız bu fiyat hem yetişkinler hem de çocuklar için 86 TL.

Pelit Cikolata Muzesi Esenyurt 5E Z R

Pelit Çikolata Müzesi

Çocuğunuzun bayılacağı bir yere götürüyoruz sizi: Pelit Çikolata Müzesi. Burada her şey çikolatadan yapılmış. Ama üzülerek söylemeliyim ki çikolataları kopraıp yiyemezsiniz. Belki de size ayrıyeten çikolata ikram ediyor olabilirler. Bu lezzet dolu müze, Esenyurt'ta yer alıyor. Pelit Çikolata Müzesi giriş ücreti; öğrenci ya da tam fark etmeksizin 100 TL. Sadece öğrenci gruplarına indirim yapılıyor. Okul gezilerinde kişi başı 80 TL.

Istanbul Oyuncak Muzesi Goztepe L3Cr

İstanbul Oyuncak Müzesi

Oyuncak sevmeyen çocuk yoktur. Peki, çocuğunuz size zamanında hangi oyuncaklarla oynadığınızı soruyor mu? Gelin, bu oyuncak dünyasında çocuğunuzla birlikte kaybolun. İstanbul Oyuncak Müzesi, farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Müze, Kadıköy'de bulunuyor ve giriş ücreti 40 TL. Öğretmen, 3 yaş üzeri çocuklar ve 65 yaş üstü kişiler için indirimli giriş ücreti ise 25 TL.

Bubble Up Aktivite Ve Eglence Merke Hu Zo

Bubble Up Eğlence ve Aktivite Merkezi

Diğer eğlence merkezinden farkı burasının bir ev gibi dizayn edilmiş olması. Evde çocuğunuz eğlenemiyorsa kesinlikle buraya getirin. Yemek bölümü, kareoke odası, atölye odaları, Playstation odası gibi birçok odası bulunuyor. Bu eğlence merkezi konum olarak  Esenyurt'ta yer alıyor. Buraya giriş ücreti ise bulunmuyor. Ön rezervasyon sistemi ile tüm etkinlikler belirli sayıda katılımcı ile düzenleniyor.

Viasea Akvaryum Tuzla Viaport Mari T M Xy

Korsan Adası 

Florya Akvaryum ve Emaar Akvaryum gibi içerisinde çeşitli balıkların bulunduğu Korsan Adası'nın içerisinde bulunan akvaryum tüneli ve 45'ten fazla temalı sergideki 12 binin üzerinde deniz canlısını barındırıyor. Korsan Adası,Tuzla'da yer alıyor ve giriş ücreti;  0-3 yaş için ücretsiz. 3 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinler için tüm üniteleri sınırsız kullanım hakkı sağlayan giriş için kişi başı 100 TL.

Nezahat Gokyigit Botanik Bahcesi A Yj U I

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Biraz da bahçede gezmek ve hayvanat bahçesi misali bir hava almak isiyorsanız, çocuğunuz burada derin bir nefes alacak. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Ataşehir'de yer alıyor. Bahçeye giriş ücreti ise yok.

Darica Hayvanat Bahcesi Darica Rjan

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Boğaziçi Hayvanat Bahçesi, Kuş Cenneti ve Botanik Parkı 1991 yılında, soyları tükenmekte olan hayvanların bakımlarını üstlenmek ve soylarının devamını sağlamak amacıyla kurulmuştu. Bu park, adından da anlaşılacağı gibi Darıca'da yer alıyor. Yetişkin 139,90 TL, Çocuk (3-15 yaş) 99,90 TL, Öğrenci 99,90 TL, engelli
39,90 TL.

Forestanbul Macera Parki I Bk9

Forestanbul Macera Park

Çocuğunuzla ormanın içinde eğlenmek ister misiniz? Sizlere içerisinde çeşitli aktiviteler sunan Forestanbul Macera Park, Çekmeköy'de yer alıyor. Forestanbul’a giriş için bir ücret yok. Fakat katılacağınız etkinliklerin he rbiri için ayrı para ödemeniz gerekiyor.

Isfanbul Eglence Parki Eyup Co Q7

İsfanbul Tema Park

Eski adıyla Vialand, Türkiye'de inşa edilmiş tek tema parktır.  Eyüpsultan'da yer almaktadır. Giriş ücreti ise129 TL'dir. İsfanbul Yes Club kartını 499 TL karşılığında satın alarak İstanbul Vialand Eğlence Merkezi’ne yıllık giriş imkânı da elde edebilirsiniz. Jungle Park’a giriş ücreti 39 TL olarak fiyatlanlandırılır.

Ters Dunya Istanbul E89 S

Ters Dünya

Dünyanızı tersine çevirmek ister misiniz? Bu normal hayatta mümkün olmasa da fiziksel olarak aslında mümkün. Ters Dünya,  Ataşehir'de bulunan bir dünya. 0-3 yaş arası girişin ücretsizken yetişkinler için 25 TL, çocuklar ve öğrenciler için ise sadece 20 TL.

Ataturk Arboretumu E0 Zw

Atatürk Arboretumu

Sessiz sakin bir tatil geçirmek ve çocuğunuzla huzur bulmak istiyorsanız onu götürebileceğiniz en güzel, en huzurlu ve mis gibi havasıyla sizlere Atatürk Arboretumu'nu öneriyoruz. Arboretum giriş ücreti hafta içi ve hafta sonuna göre değişkenlik gösteriyor. Hafta içi tam 7.50 TL. Öğrenci ise 2.50 TL.

Uskudar Ucurtma Muzesi Mc5

Uçurtma Müzesi

Türkiye'nin tek uçurtma müzesini ziyaret etmek istemez misiniz? Uçurtmaya bayılmayan çocuk yoktur. Uçurtma Müzesi Üsküdar'da yer alıyor. Bu müzeye giriş ücreti de bulunmuyor. Çocuğunuzu renkli bir görselle buluşturun.

Kaynak: Haber Merkezi