Mersin, Akdeniz Bölgesi’nin hem iklimi hem de tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken şehirlerinden biridir. Şehir, turistik açıdan da çok çeşitlidir. Akdeniz’in yaz turizmi için en gözde yerlerinden biri olan Mersin, her yıl binlerce turiste denizi ve kumsallarıyla ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca Mersin, tarih boyunca pek çok medeniyete tanıklık etmiş ve efsaneleri ve antik eserleri ile de zengin bir kültüre sahiptir.

İşte Mersin’de gezilebilecek eşsiz güzelliklerle dolu yolculuk rotası:

Kız Kalesi

20170223201232920 Kizkalesi (Fotograf Ahmet Gullu) (4)

Silifke ilçesine bağlı olan Kız Kalesi, bölgede tarihi dokuları üzerinde barındıran yapılardan biridir. Antik dönemden günümüze kadar gelmeyi başaran Kız Kalesi, ziyaretçilerine tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. İlk inşa edildiğinde savunma amacı ile kullanılan kale zamanla manzarası ve tarihi dokusu sayesinde ziyaretçilerin ilgisini çekmiştir. 12. yüzyılda inşa edilen kale zamanla değişikliklerle uğramıştır. Eğer kültürel zenginliklerle dolu bir tatil hayal ediyorsanız rotanıza Kız Kalesi’ni eklemenizi tavsiye ederiz.

Yerköprü Şelalesi

Yerkopru Selalesi Mersin-1

Mut ilçesine bağlı konumunda doğal güzelliği ile huzurlu bir ortam Yerköprü Şelalesi’nde sizleri bekliyor. İsmini üzerinde yer alan köprüden alan şelale 20 metre yükseklikten akan suyu ile ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatıyor. Yeşil ormanlarla kaplı çevresi ile doğa ile içiçe bir ortamda tatil deneyimi sunuyor. Ayrıca yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz restoranlarında bulunduğu Yerköprü Şelalesi Mersin’de görülecek yerler arasına adını yazdırıryor. 

Cennet Cehennem Çökükleri

6 Kj Dyuire Ei0Fz6 F Ei O Gh Q

Bu kez rotamız Silifke ilçesine çevriliyor ve Cennet Cehennem Çökükleri’ne gidiyoruz. Doğal bir oluşu olan bu tarihi doku adını bölgede yer alan ve cennet cehennem gibi zıt iki kutbu temsil eden mağaradan alıyor. Görsel olarak fazlasıyla etkileyici olan çökükler, çevresinde yürüyüş yapmaya uygun yollarının yanı sıra kampseverler için de özel alanlara sahiptir. Mersinde gezilecek yerler denildiğinde Cennet Cehennem Çökükleri listeye eklenmesi gereken yerlerden birisidir.

Narlıkuyu

55D7C6F6 Baf6 4A61 B9B2 1Fc48Ba0829B

Turistik geziler arasında Mersin’de en çok ilgi çeken ayrıntılar arasında Narlıkuyu önemli bir yere sahiptir. Porto Calemia adı ile de bilinen koy, özellikle ilkbaharda ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgede gezilmesi tavsiye edilenler arasında Mozaik Müzesi, Zeus Tapınağı, Kızlar Hamamı Koyu öncelik verilen yerlerdir. Tarihi yapılar ve yerlerin yanı sıra Narlıkuyu denize girmek isteyenler için de uygundur. Bölgedenin en özel ve iştah açıcı lezzetlerine de ulaşabileceğiniz yemek alanları da bulunuyor.

Aynalıgöl Mağarası

Aynaligol Magarasi Aydincik Mersin Foto Ahmet G U L L U23 20160226141344276

Yeni rotamız Tarsus ilçesinde bulunan Aynalıgöl Mağarası oluyor. Aynalı Köyü içerisinde yer alan mağara doğal oluşum bir yapıdır. Uzun yılların sular ve rüzgarın etkisi ile oluşan yapı doğal sarkıtlar ve kristal göletleri ile dikkat çekiyor. Mağaranın keşfi 2008 yılına dayanıyor ve bu tarihten sonra da ziyaretçilere kapıları açıldı. Mersin’de gezilecek yerler sıralamasında Aynalıgöl Mağarası’nın yer almasındaki en önemli etken ise mağaradaki büyüleci kristal gölet oluyor. Yer altı güzelliklerini keşfetmekten keyif alan ziyaretçiler için görülmeye değer bir yerdir. 

Alahan Manastırı

20180517135718045 Alahan Manastiri Foto Ahmet G U L L U 20160310124046961

Rotamızı yeniden Mut ilçesine çeviriyor ve Alahan Manastırı’na ulaşıyoruz. Antik dönemden günümüze kadar gelmeyi başaran Manastır, dönemin rahibi Tarasii tarafından inşa edilmiştir. Yapının içinde keşiş odaları, kilise ve manastır yer alıyor. Mersin’de yazın gezilecek yerler arasında gösterilen Alahan Manastırı aslına bakılırse her mevsim ziyaret için uygundur. Özellikle önemli bir din merkezi olarak görülen Manastır çeşitli ülkelerden de ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Mersin ziyaretçilerine yaz-kış her dönem gezilecek eşsiz manzarlar sunuyor. Yaz aylarında Mersin plajları da ünü ile yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgede her alandan ve tercihten ziyeretçiye hitap edecek yapı ve gezilecek alan bulunuyor. Siz de Mersin’e yolunuz düşerse listemizde yer alan alanlara uğrayabilirsiniz. 

Kaynak: Haber Merkezi