Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı yeni bir birim olarak hizmet verecek olan Türkiye’de 3 yerde bulunan Kur'an Eğitim Merkezleri eğitim öğretime başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, nesillerimizin hem dini bilgilerle donatılması hem de çağın gerektirdiği bilim ve teknolojiye vakıf olarak yetiştirilmesi gayesiyle Ankara ve İstanbul ile birlikte Rize’de de açılan Kur'an Eğitim Merkezlerine Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonucuna göre öğrenci (hafız) alımı yapılacak Kur’an Eğitim Merkezleri 2024-2025 eğitim öğretim döneminde hizmete girmiş oldu.

Rize İl Müftülüğünden yapılan açıklamada; “Kanuni düzenleme ile başlayan ve bugüne kadar olan süreçte emeklerini ve gayretlerini esirgemeyen, projenin banisi olan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamıza ve emeği geçen tüm hocalarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yavrularımıza ezberledikleri Kur'an’ın hamili olmakla beraber vahyin anlam dünyasını ahlaklarıyla bütünleştirecekleri bu yolculukta muvaffakiyetler diliyoruz” denildi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU