Artvin'de, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin değerlendirilmesine yönelik önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar başkanlığında, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Lokman Seyis ve diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı. Okul Odaklı Faaliyet Değerlendirme Komisyonu, ilçedeki okullarda yürütülen sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra eğitim-öğretim uygulamalarını ele aldı.

Toplantının İçeriği

Toplantıda, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenler, okullarının yürüttüğü faaliyetler hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Kemalpaşa Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen bu etkinlik, çeşitli okulların katılımı ile zenginleşti. Kemalpaşa Ortaokulu, Kemalpaşa Serhat Ortaokulu, Köprücü Ortaokulu, Kaya Çamurlu Ortaokulu ve Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin yöneticileri, kendi okullarındaki uygulamalar hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Eğitimde Kalite Artışı Hedefi

Toplantıların ana amacı, ilimizdeki eğitim-öğretim faaliyetlerinin verimliliğini artırmak oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, "+2 Değer Kat" sloganı doğrultusunda, okullarda mevcut uygulamaların nasıl iyileştirilebileceği üzerinde durdu. Eğitim süreçlerine yeni değerler kazandırma ve halihazırda yapılan uygulamaları daha etkin hale getirme konularında çeşitli fikirler ortaya konuldu. Bu süreçler, eğitim kurumlarının gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Sonuç ve Değerlendirme

Toplantılar, katılımcıların iyi dilekleri ve temennileri ile tamamlandı. Eğitimciler, okullarında yapılan çalışmaların toplum üzerindeki etkisini artırmak için daha fazla işbirliği içinde hareket etme kararlılığı taşıyorlar. Böylece, Artvin'deki eğitim kurumlarının başarısının artırılması, öğrencilerin nitelikli bir eğitim alması hedefleniyor. Bu tür etkinlikler, eğitimdeki kalitenin yükseltilmesine yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi