İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, çeşitli ziyaret ve incelemeler için geldiği memleketi Rize'de afetler sonrasında tahsis edilen ödeneklerin kullanımı ve 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimi ile ilgili koordinasyon toplantısı düzenledi.

Rize Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantıda Vali İhsan Selim Baydaş, gündem maddeleri hakkında bilgi sunumunda bulundu. İl AFAD Müdürü Mehmet Salih Avcı ise ilimizde AFAD'ın alanına giren konuları içeren bir sunum eşliğinde brifing verdi.

Vali Baydaş, Bakanlığın başlattığı 100 bin afet gönüllüsü projesi kapsamında Rize'de gerçekleştirilen eğitim çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Hedeflerinin 100 bin gönüllü kapsamında ilimizdeki AFAD gönüllüsü sayısını 2 bine çıkarmak olduğunu ifade eden Baydaş, bu konuda hızlı ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Sunum sırasında detaylı bilgiler alan Bakan Yardımcısı Karaloğlu, gelen ödeneklerin ve yapılan yatırımların verimli bir şekilde kullanılması gerekliliği konusunda hatırlatmalarda bulundu ve bölgede yürütülen iyileştirme çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Karaloğlu, "Afeti beklemeden riskleri yönetmek zorundayız. Rize'de risk alanlarımız bellidir ve iyi bir çalışma ile bu riskleri yönetebiliriz. Tedbir alırsak bunu başarabiliriz" dedi.

Toplantıda ayrıca 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimi ile ilgili mevzuat ve genel esaslar hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Seçimin ilimizde huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi amacıyla ilgili kurumların alması gereken tedbirler de değerlendirildi.

Toplantı sonrasında Bakan Yardımcısı Karaloğlu, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesi arkasında geçtiğimiz günlerde meydana gelen toprak kayması alanında incelemelerde bulundu.

Toplantıya; Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hatice Cemre İncesu, Hüseyin Aydın, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, Sahil Güvenlik Karakol Komutan Vekili Teğmen Alican Özbey ve ilgili kurum müdürleri de katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi