Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mevlit Kandili dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirerek vatandaşlarla bir araya geldi. İskenderpaşa Camii'nde düzenlenen etkinlikte, Başkan Genç vatandaşlara helva ikramında bulundu.

Mevlit Kandili vesilesiyle İskenderpaşa Camii'nin avlusunda öğle namazının ardından kurulan stantlarda vatandaşlara helva dağıtan Başkan Genç, etkinlikte hemşehrileriyle sohbet ederek onların kandilini tebrik etti. Başkan Genç, yaptığı konuşmada Mevlit Kandili'nin İslam alemi ve Türk milleti için büyük bir anlam taşıdığını belirterek, "Kandiller, manevi dünyamızın en değerli zaman dilimlerindendir. Mevlit Kandili de Peygamber Efendimizin doğumunu anmak için bir vesile olup, bizlere kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını yeniden hatırlatır. Bu vesileyle Trabzonlu hemşehrilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Tüm vatandaşlarımızın kandili mübarek olsun" dedi.

Etkinlik kapsamında Kuran-ı Kerim tilaveti de gerçekleştirildi. Başkan Genç'in bu anlamlı ikramından dolayı vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirirken, etkinlik Mevlit Kandili'nin ruhuna uygun bir şekilde birlik ve beraberlik mesajlarıyla sona erdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği bu etkinlik, Mevlit Kandili'nin manevi atmosferini yaşamak ve vatandaşlarla bu özel günü paylaşmak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Kaynak: Haber Merkezi