İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz hafta Trabzon’a gelerek Kuzey Irak’ta şehit düşen Trabzonlu Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın mezarını ziyaret etti ve ailesine taziyede bulundu. Ziyaret sırasında İmamoğlu'na, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve diğer partililer eşlik etti. İmamoğlu ve beraberindekiler, Köprübaşı’nda şehidin babası Ali Yılmaz Ayar, annesi Havva Ayar, kardeşi Ahmet Yavuz Ayar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Şehidin mezarını ziyaret eden İmamoğlu, Yasin-i Şerif okudu, mezara çiçek bıraktı, su döküp dua etti. İmamoğlu’nun, akrabası olan şehidin mezarı başında duygulandığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Şehidin babası Ali Yılmaz Ayar, oğlunun cenazesinde siyasetçilerin bulunmamasını istediğini belirterek, “Allah evladımın mekânını cennet etsin, makamını âli etsin inşallah. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim büyüğümüzdür, değerimizdir,” dedi.

İmamoğlu, taziyenin ardından ilçe merkezindeki esnafları ziyaret etti, bir kahvehanede vatandaşlarla oturup çay içti ve sohbet etti. Vatandaşlar, ülke ekonomisinin olumsuz durumundan ve Köprübaşı’nın yıllardır ihmal edildiğinden şikâyet ederken, Başkan İmamoğlu, “Köprübaşı için çok güzel düşüncelerimiz var, bunları hayata geçireceğiz” dedi.

İmamoğlu, ayrıca Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile birlikte Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı ziyaret etti. Yomra Belediyesi’ndeki görüşmede İmamoğlu, Bıyık’ın başarılı çalışmalarını övdü ve Yomra’ya desteğinin devam edeceğini belirtti. İmamoğlu, Yomra’daki yerel yönetim çalışmalarını yakından takip ettiğini ve Mustafa Bıyık’ı beğenerek izlediğini ifade etti.

İmamoğlu, yerel seçimlerdeki dayanışmayı övdü ve CHP örgütüne teşekkür etti. Ayrıca, Mustafa Bıyık’a, Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk isimli kitabını hediye etti. Başkan Bıyık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek İmamoğlu’na teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi