Artvin, Karadeniz’in yeşilliklerin çok farklı tonlarını içerisinde barındıran bir şehir olarak bilinir. Özellikle doğal güzellikleri nedeniyle dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken önemli bir turizm noktasıdır. 

Peki, Artvin’de gezilecek yerler nereleridir? 

Artvin, yüksek dağlara, krater göllerine, zümrüt yeşili ormanlara, şelalelere ve yaban hayatına sahiptir. 

Artvin'in en önemli turizm noktalarından biri Şavşat Kalesi'dir. Kale, dokuzuncu yüzyılda inşa edilmiştir.  Artvin'in bir diğer önemli turizm noktası ise Artvin Kalesi'dir. 

Yeşilin başkenti Artvin, Türkiye'nin muhteşem manzaralarını görmek ve yaşamak isteyen doğa tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir.

Artvin ili ise sıradağları, ormanları, nehirleri ve yemyeşil vadilerini kapsayan büyüleyici doğal güzellikleriyle bilinse de mutfağında mısır ekmeği, bal ve fındık gibi yöresel malzemeler bulunması, onu eşsiz ve yemek meraklıları için denemeye değer kılmaktadır. 

Turistler bu noktalara nasıl ulaşabilirler ve önerilen ulaşım yöntemleri nelerdir?

Artvin, turistlerin ziyaret edebileceği birçok doğal ve kültürel mekana sahip güzel yerleri bulunan ilimizdir. Mençuna Şelalesi, Borçka Karagöl Tabiat Parkı, İkiz Köprü ve Maral Şelalesi Artvin'de gezilecek görülecek yerlerin başında gelir. Hatila Vadisi Milli Parkı, Cam teras gibi bazı turistik mekanlara yürüyerek gezilebilecek yerlerdir.  Artvin Karagöl Tabiat Parkı, Artvin Balık Gölü, Mençuna Şelalesi, Maçahel gibi doğal güzellikler de görülmeye değerdir. 

Borçka Karagöl Tabiat Parkı ve Şavşat Karagöl olmak üzere iki göl Artvin’de bulunmaktadır. Borçka Karagöl Tabiat Parkı turistlerin yoğunlukla ziyaret ettiği yerlerden birisidir.

Borçka ilçesine 27 km. uzaklıkta bulunan göl 1800'lü yıllarda oluşmuş göllerden olduğu rivayet edilmektedir.  Zengin orman örtüsü ve flora çeşitliliği ile ilgi çekmekte olup kamp turizmi için Artvin’in sayılı yerlerdendir. Ayrıca yöre halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

Artvin İli'nde kampçılık, kayak ve ziplining gibi alternatif turizm olanakları mevcuttur. Geleneksel Karadeniz yayla yaşamının yanı sıra, ormanlara bakan çok sayıda turistik otelin varlığıyla da karakterize edilir. 

Hazırlayan: Gökhan Suiçmez
 

Editör: HABER MERKEZİ