*Hap Niteliğinde Bilgiler

Hakkında: 1995 yılına kadar İstanbul’a bağlı bir kaza olan Yalova, sahip olduğu kaplıcalar ve termal su kaynakları sayesinde hızlı bir gelişim yakalamış ve bir şehir vasfı kazanmıştır. Günümüzde Marmara’nın önemli şehirlerinden biri olan Yalova, Türkiye’nin kuzeybatısında, Bursa ve Kocaeli’nin arasında konumlanıyor. Yalova, yüz ölçümü açısından ülkemizdeki en küçük şehir olarak, toplam altı ilçeden oluşuyor. Aynı zamanda 105 kilometre ile denize en uzun kıyısı olan turistik şehirlerden biri olarak dikkat çekiyor. 2019 yılı verilerine göre 262.234 nüfusa sahip olan şehirde bu oran -şehrin önemli sayfiye alanlarından biri olan Çınarcık’ın da etkisiyle- yaz aylarında ikiye katlanıyor. Yalova, her geçen yıl gittikçe büyüyen ve gelişen bir şehir olarak, muazzam güzellikteki gezilecek yerleriyle dikkat çekiyor.

Kaç günde gezilir: Yalova seyahati için ortalama 2-3 gün yeterli olacaktır. Eğer kaplıcalarca zaman geçirmek ve şifa bulmak istiyorsanız bu süreyi 4-5 güne kadar çıkarabilirsiniz.

Ziyaret için en uygun zaman: Yalova, yılın her dönemi ziyaret edilebilir. Lakin şehrin en popüler ve en güzel dönemleri ilkbahar ve yaz mevsimidir. Yalova’ya turistik bir seyahat için gidecekseniz Nisan-Mayıs aylarını; tatil için gidecekseniz Haziran-Temmuz aylarını tercih etmelisiniz. Son olarak: Yalova’nın şifalı kaplıcalarını ziyaret için yılın her dönemini tercih edebilirsiniz, lakin kış ayları daha uygun olacaktır.

Müze kartları: Yalova’da ziyaret edilmesi gereken bir dizi önemli müze bulunuyor. Bu müzelere giriş için Türkiye’nin hemen her şehrinde geçerli olan ”Müzekart”ı kullanabilirsiniz. Müzekart sayesinde birçok müzeye ücretsiz veya indirimli olarak giriş yapmak mümkün.

Havalimanı/Merkez Ulaşım: Yalova’da havalimanı bulunmadığı için hava yolu ulaşımı diğer şehirlerle sağlanıyor. Dolayısıyla Yalova’ya havayolu üzerinden ulaşmak için önce İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmeli, buradan da Yalova’ya aktarma yapmalısınız. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yalova’ya HAVAŞ, transfer araçları ve otobüslerle aktarma yapabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yalova’ya ücretli geçiş yollarını kullanmanız halinde ortalama 45-50 dakikada ulaşabilirsiniz. Bursa yolu üzerinde yer alan Yalova’ya Sabiha Gökçen’den nasıl ulaşacağınıza dair daha fazla bilgi almak için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Bursa’ya Ulaşım Rehberi başlıklı yazımızı okumalısınız.

Ne yenir: Yalova’ya gitmişken ”Yalova Sütlüsü, Yalova Çorbası, Termal Tatlısı, Pavli, Papara ve Yumurta Tiridi” yöresel lezzetlerin tadına kesinlikle bakmalısınız. Diğer seçenekleri ve Yalova’ya has lezzetleri yakından tanımak için tıklayın: Yalova’nın Lezzetli Sofralarından 14 Meşhur Yemek

*En Popüler Yerler

– Simgesel Yapılar

1. Yürüyen Köşk

Yuruyen Kosk 768X509

Burası Neresi? Yürüyen Köşk, şehre geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer. Atatürk’ün meşhur ağaç hikayesinin doğduğu yer olan köşk, 1929 yılında Atatürk için inşa edilmiş. 1930 yılının yaz ayında köşkü ziyaret eden Atatürk, çatıya zarar verdiği için sevdiği koça çınarın budandığını görünce, dalların kesilmesini değil, evin taşınmasını istediğini söyler. Bunun üzerine Belediye Fen İşleri Yollar ve Köprüler Şubesi’nin üslendiği proje, İstanbul’dan getirilen tramvay rayı ile taşınmış.

Temelden kazılan köşk, altına yerleştirilen ray sayesinde hiç zarar görmeden 4,80 metre yana kaydırılarak başarılı bir taşıma işlemi gerçekleşmiş. Bu sayede ağacın tek bir dalına zarar gelmemesiyle sonlanan olay, halkta dilden dile dolanmış. Bu nedenle Yürüyen Köşk ismini alan köşkü Atatürk, 1937 yılına kadar düzenli aralıklar ziyaret etmeye devam etmiş. Günümüzde ise halkın ziyareti için müze olarak açık tutulan ve Türkiye’nin en gözde tarihi noktalarından biri olan köşkü, Yalova geziniz sırasında ziyaret etmeyi unutmayın.

  • Adres: İsmet Paşa, Merkez, Sahil Yürüyüş Yolu, 77100 Yalova
  • Telefon: (0226) 812 73 40
  • Çalışma saatleri: 09.00-17.00 (Pazartesi kapalı)
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Deprem Anıtı

Deprem Aniti

Burası Neresi? Yalova, 17 Ağustos 1999 depreminden en çok etkilenen şehirlerden biri. Pek çok acı kayıplar ve zararlar yaşayan şehir, o günden beri kaybettiklerini işte bu anıtta anıyor. Depremden bir yıl sonra 2000 yılında, Heykeltraş Ümit Öztürk’ün yaptığı anıtlar, depremde ölen 2504 kişinin ismini üzerinde taşıyor. Mermer bloklar üzerine yazılan isimlerin her birinin yanında ise, küçük bir delik yer alıyor. Kaybettiği sevdiklerini anmaya gelen vatandaşların çiçek koyarak andıkları anıt, depremden sonra dökülen moloz yığını alanın üzerine inşa edilmiş.

Neden Gitmeliyim? Ne yazık ki yakın zamanda üzerine spreyle yazılar yazılan ve zarar verilen anıtlar, yakın zamanda yeniden onarılarak ziyarete açılmış. Siz de Yalova geziniz sırasında, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı anmak için, anıtı ziyaret edebilirsiniz. Dolayısıyla Deprem Anıtı’nı sizler de Yalova’da gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemelisiniz.

  • Adres: Bahçelievler, Gazi Paşa Cd. No: 105, 77200 Merkez/Yalova
  • Çalışma saatleri: 24 saat açık
  • Yol tarifi al >

3. Yaveran Köşkü

Burası neresi? Günümüzde nikah ve düğün fotoğrafı çekimleri için çiftler tarafından sık sık tercih edilen yerlerden olan Yaver Köşkü, II. Abdülhamid döneminde dinlenme köşkü olarak kullanılmıştır. Sonrasında ise Cumhuriyet döneminde Yaverler Köşkü olarak kullanılmış ve günümüzde de TBMM misafirhanesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Köşkün bulunduğu konum, Atatürk Köşkü’ne çok yakındır. Yapının birinci katı kargır yapıdadır. Kargır yapının üstünde ise iki kat ahşaptan yapılmıştır. Etnografik ve tarihi unsurların bolca görülebildiği yapı, Yalova’nın en önemli simgesel yapıları arasında gösterilmektedir.

Neden gitmeliyim? Binada, inşa edildiği 1800’lü yıllardan kalma mobilyalar ve antika eşyalar görülebilmektedir. Köşk, aynı zamanda sunduğu etkileyici manzara ile de ziyaret edenleri adeta büyülemektedir.

– Kaplıcalar

4. Yalova Termal Kaplıcaları

Yalova Termal Kaplicalari 768X426

Burası Neresi? Türkiye’nin her noktasından, ve pek çok ülkeden ziyaretçi ağırlayan Yalova Termal Kaplıcaları, şehrin en önemli turistik merkezlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bizans dönemine kadar dayanan eski hamamları ile meşhur olan ilçe, yemyeşil doğasıyla şifa dağıtıyor.

Neden Gitmeliyim? Yerin altından gelen sıcacık termal su ile şifa arayan insanlar, hem çeşmelerden ücretsiz olarak akan sulardan içebiliyor, hem de ücretli olarak kaplıca hamamlarına girebiliyorlar. Açık ve kapalı sıcak havuzlu Kurşunlu Hamamı’ndan, sıra banyolara kadar birçok kaplıca tesisinin yer aldığı Termal’de, dilerseniz ayrı ayrı bulunan göz suyu, mide suyu ve ayak suyu çeşmelerinden de pek çok hastalığınıza şifa bulabilirsiniz.

Kaçırmayın! Kaplıcalara gelmek isterseniz, Yalova şehir merkezinden ulaşımı oldukça kolay olduğunu da söyleyelim. Merkezde yer alan minibüs otogarından kalkan Termal minibüslerine binerek yarım saatlik bir yolculuk sonrasında Termal kaplıcalarının merkezine gelmiş oluyorsunuz. Kaplıca fiyatları her tesisin farkı farklı olabiliyor.

5. Armutlu Hamamı

Armutlu Hamami 849X420

Burası Neresi? Kaplıcalarıyla meşhur olan Yalova’nın bir diğer sevilen kaplıcası da, Yalova’ya 51 km mesafede bulunan Armutlu ilçesinde yer alıyor. Armutlu Hamamı ya da Armutlu Kaplıcası olarak bilinen kaplıca, ilçeye de 4 km mesafede. Türkiye’de yer alan en önemli kaplıcalardan biri olarak kabul edilen Armutlu Kaplıcası, ağaçlarla çevrili, doğayla iç içe bir alanda yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Tarihi kaynaklara göre, Bizans döneminden günümüze kadar aktif bir şekilde kullanılan hamam, pek çok hastalığa şifa dağıtmaya devam ediyor. 57 ve 73 santigrat arasındaki suyuyla hem içme, hem banyo hem de buhar yoluyla soluma olarak faydalanılabilen kaplıcaya geldiğinizde çevresinde yer alan otellerde de konaklayabilirsiniz. Konakladığınız otellerin içerisinde bulunan banyolardan da termal suyun aktığı Armutlu’da, keyifli bir termal tatili yapabilirsiniz.

  • Adres: Bayır, Dereyanı Sk. No:24, 77500 Armutlu/Yalova
  • Çalışma saatleri: 09.00-17.00 *Cumartesi: 06.00-00.00
  • Yol tarifi al >

6. Fıstıklı Kaplıcaları

Fistikli Kaplicalari 785X420

Burası Neresi? Kentte hizmet veren bir diğer kaplıca da, Yalova şehir merkezi ile Armutlu ilçesi arasında yer alıyor. Armutlu ilçesine sadece 8 km mesafe bulunan kaplıca, romatizma, cilt, mide ve daha birçok benzeri rahatsızlığa iyi gelmesiyle biliniyor. Fıstıklı’da yer alan pek çok otel ve pansiyonda konaklama imkanınız bulunuyor. Tesislerin kendi banyolarına da gelen termal sular, özellikle de kış aylarında konaklamalı tatil olarak tercih edilme nedeni.

Siz de Yalova merkezden kalkan Fıstıklı minibüslerine binerek, kaplıcaların olduğu alana gelebilir, pansiyon ve otellerde kaplıcanın tadını çıkarabilirsiniz. O zaman, hiç vakit kaybetmeden Fıstıklı Kaplıcaları’nı Yalova’da gezilecek yerler listemize ekliyoruz.

– Popüler Kasaba Ve İlçeler

7. Çınarcık

Yalova Cinarcik

Burası Neresi? Marmara Bölgesi’nde en sık ziyaretçi alan yazlık beldelerden biri olan ve Yalova gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken Çınarcık, gece hayatından, plajlarına her yönüyle şehrin gözdesi olduğu için, haliyle ziyaret etmeniz gereken turistik beldelerden biri oluyor. Sahil şeridi boyunca dizilen apartmanlar ve kumsalıyla akıllarda kalan ilçe, Yalova şehir merkezine yarım saatlik bir mesafede yer alıyor. Yalova şehir merkezinden kalkan sarı Çınarcık dolmuşlarıyla gelebileceğiniz ilçeye, dilerseniz yaz aylarında direkt olarak deniz otobüsleri seferleri de düzenleniyor.

Neden Gitmeliyim? Genellikle yazlıkçıların evlerinin bulunduğu ilçe, kışları sadece yerlilerinin kaldığı bir belde… Yazın panayır alanı gibi hareketli gündüzlerin ve renkli gecelerin yaşandığı ilçede, oldukça ucuz pansiyon ve otel alternatifleri de mevcut. Çınarcık’ta, Beach Club’ler dışında, sahildeki plajların çoğu halk plajı niteliğinde, ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Bunun yanı sıra gitmişken; Baba Burnu, Orman Uçuğu Koyu, Kalem Burnu, Engere Koyu, Paşa Limanı Burnu, Dikilitaş Burnu, Çaldere Burnu, Dermaz Burnu ve Mersin Burnu gibi Çınarcık’ta yer alan turistik noktaları görmek gerekiyor. Ayrıca Çınarcık sınırları içerisinde, piknik, mangal, trekking gibi aktiviteler için uygun bir dizi doğa parkı ve mesire alanı sizleri bekliyor.

8. Termal

Yalova Termal 807X420

Burası Neresi? Sağlık turizmi olarak şehrin en kalabalık turistik yeri olan Termal, doğası ve kaplıcalarıyla yaz-kış ziyaretçi akınına uğruyor. Termal otel ve pansiyonlar konusunda oldukça çok alternatife sahip olan ilçeye, şehir merkezindeki minibüs otogarından kalkan Termal dolmuşlarıyla yarım saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabiliyorsunuz. Günübirlik kaplıca keyfi için, ya da konaklamalı tatil için gelebileceğiniz Termal’de, doğa yürüyüşü yapabileceğiniz alanlar da bulunuyor.

9. Armutlu

4-24

Burası Neresi? Oldukça küçük olan Armutlu ilçesi, Yalova şehir merkezi ile Bursa arasında kalıyor. İstanbul ve Bursa’dan gelen tatilcilerin tercih ettiği belde, plajlarıyla ve pansiyonlarıyla yazlık bir tatil için ideal. Tıpkı Çınarcık gibi kışın daha sakin olan Armutlu’da çok fazla konut da bulunmuyor. Yazın belli aralıklara düzenlenen deniz otobüsü seferleriyle de, Armutlu ilçesine direkt olarak ulaşabilirsiniz.

– Sahiller

10. Yalova Sahili

Yalova Sahili 768X512

Burası Neresi? Yalova’ya geldiğinizde meydanın sol tarafında kalan yoldan gidildiğinde sahil şeridi başlamış oluyor. Mağazaların başladığı yoldan itibaren sıra sıra kafe ve restoranların yer aldığı sahil şeridi, oldukça keyifli bir yürüyüş yoluna sahip. Kısa bir süre yürüdükten sonra derenin üzerinden geçeceğiniz köprüde, tek tek kenara dizilmiş balık tutan insanları görüyorsunuz.

Neden Gitmeliyim? Bisiklet yoluna ve araca kapalı yürüyüş yoluna sahip olan Yalova’da, kumsalın hemen arka kısmında kalan yolda yürüyüşün tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle de yaz aylarının akşamlarında, sahildeki büyük Yalova Lunapark’ı çocuklar için vazgeçilmez bir eğlence alanı oluyor.

Kaçırmayın! Siz hemen karşısında yer alan kafelerde sevdiklerinizle güzel bir çay içerken, çocuğunuz da eğlencenin tadını çıkarabilir. Yalovalıların çocukluğundan beri aklında kalan anılarına kazınan sahil, meşhur dondurmacıların dondurmasıyla birlikte, sahilde yapılan yürüyüşler yer alıyor.

11. Yalova Marina

Burası neresi? 2010 yılında hizmete açılan Setur Marinas Yalova, Marmara Denizi içinde İstanbul haricinde buluna tek marina olma özelliğine sahiptir. Şehir merkezine yakın bir konumda bulunan Yalova Marina’ya kısa bir yürüyüşle ulaşmak mümkündür. Marinaya 30 metre uzunluğa kadar 240 adet tekne park edebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Yalova Marina tekne turlarına katılmak için uğrayabileceğiniz yerlerden biridir. Keyifli yürüyüşler yapabileceğiniz marinada aynı zamanda balık restoranlarına uğrayabilir ve lezzetli balıklarla kendinize ziyaret çekebilirsiniz. Buraya gelerek gün batımı manzarasını mutlaka izlemelisiniz.

  • Adres: Merkez, Cengiz Koçal Cad. No:45, 77100 Yalova Merkez/Yalova
  • Yol tarifi al >

– Müzeler

12. Yalova Açık Hava Müzesi

Yalova Acik Hava Muzesi 768X426

Burası Neresi? Yalova’nın en özel müzelerinden biri olan Yalova Açık Hava Müzesi, Kazım Karabekir mevkiinde, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nin bir alt sokağında bulunuyor. Müzede, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait mezar stelleri, onur taşları, sütun kaideleri, lahitler ve sütun başlıkları gibi Yalova’nın çeşitli noktalarında arkeoloji çalışmaları sonucu ortaya çıkartılmış tarihi eserler sergileniyor.

29 Ekim 2003 tarihinde açılan müze, uzun ve geniş ağaçlarla çevrelenmiş açık bir sahada ziyaretçilerini ağırlıyor. Diğer adı Arkeopark olan Yalova Açık Hava Müzesi, Yalova’da gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmeli.

Neden Gitmeliyim? Tarihe ve arkeolojiye ilgiliyseniz, Yalova Açık Hava Müzesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Müzede, Yalova’nın 6 bin yıllık geçmişine, Roma, Bizans ve Osmanlı sanatına ve mimarisine dair birbirinden değerli 46 farklı parçayı yakından inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Kazım Karabekir, 77200 Merkez/Yalova
  • Telefon: 444 8 777
  • Çalışma saatleri: 09.00-18.00
  • Giriş ücretsiz
  • Web Sitesi
  • Yol tarifi al >

13. Yalova Kent Müzesi

Yalova Kent Muzesi 768X401

Burası neresi? 2013 senesinde kurulmuş olan Yalova Kent Müzesi, zemin katla birlikte iki kattan oluşmaktadır. Tarihi Hükumet Konağı’nın restore edilmesinin ardından ziyarete açılan müzede, ziyaretçiler 8 bin yıllık Yalova tarihine tanıklık etme imkanına sahip olmaktadır. Müze, Cumhuriyet Caddesi üzerinde, merkezi bir konumda yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Müzede Yalova ile ilgili birçok belge, fotoğraf gibi nesneler incelenebilmekte, şehrin sosyal ve tarihi yönü keşfedilebilmektedir. Müzede aynı zamanda yöresel kıyafetler giymiş balmumu heykelleri de dikkat çekmektedir. Çok büyük bir müze olmamasına karşın, büyük beklentilere girmezseniz müze ziyaretinizin çok keyifli geçeceğini söyleyebiliriz.

  • Adres: Süleyman Bey, Cumhuriyet Cd. No:1, 77100 Yalova Merkez/Yalova
  • Telefon: 02268110727
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-17.30, Pazartesi günleri kapalı
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

14. İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi

Kagit Muzesi 768X401

Burası neresi? 2013 yılında kurulan Kağıt Müzesi, yolu düşenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. Ülkemizde kurulan ilk ve tek kağıt müzesi olma özelliği taşıyan mekanda, ziyaretçiler Türk tarihinde kağıdın önemi ve kağıt üretim süreciyle ilgili birçok farklı detayı inceleme fırsatına sahip olmaktadır. Müze, Yalova Belediyesi’nin evlendirme dairesi ile aynı binada bulunmaktadır.

Müzenin aynı zamanda bir atölye kısmı da bulunmaktadır. Bu kısımda ziyaretçiler kendi organik kağıtlarını üretme tecrübesini yaşayabilmektedir. Müze, bu yönüyle de hem Yalova’nın hem de Türkiye’nin benzersiz müzelerinden biri olma özelliğini taşımaktadır.

Neden gitmeliyim? Müzenin kütüphane kısmınde binlerce özel kitap görülebilmekte, el yapımı birçok kağıt örneği incelenerek kağıdın serüveni hakkında bilgi sahibi olunabilmektedir. Oldukça hoş bir atmosfere sahip olan İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ni sizin de çok beğeneceğinizi düşünüyoruz.

  • Adres: Bahçelievler, Şht. Ömer Faydalı Cd. No:203, 77200 Yalova Merkez/Yalova
  • Telefon: 02268115027
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.30, Pazartesi günleri kapalı
  • Yol tarifi al >

– Plajlar

15. Yalova Plajları

Yalova Plajlari 768X423

Burası Neresi? Yalova’nın şehir merkezinde yer alan sahil şeridindeki plajlar, her yıl yaz mevsiminde deniz keyfi süren halka dolup taşıyor. Halk plajı olan sahil şeridinde, belli bölgeler özel işletmelere de kiralanmış. Kafelerin bulunduğu yürüyüş yolunun hemen ön kısmında yer alan plajda, voleybol sahasından çocukların vakit geçirebileceği parka kadar pek çok alternatif de bulunuyor. Kendi havlunuzu ve şemsiyenizi yanınıza alabilir, dilerseniz belediyenin verdiği şezlonglardan kiralayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Yalova’nın merkezinde yer alan halk plajında, Yalova Belediyesi tarafından özel olarak yapılan Engelsiz Plaj, engelli vatandaşlarımız için özel bir alan olarak hizmet veriyor. Özel yapım engelli tuvaleti ve rampası bulunan kumsalda, engelli vatandaşlarımız da kumsalın keyfini sürebilirler.

  • Adres: Sahil, 77600 Çiftlikköy/Yalova
  • Giriş ücretsiz

16. Çınarcık Plajları

Cinarcik Plajlari 768X432

Burası Neresi? Yalova’nın ilçelerinden en bilinen yazlık yer olan Çınarcık, en uzun sahil şeridiyle tatilcilerin gözde mekanlarından. Deniz otobüsü iskelesinin sağ ve sol tarafına yayılan sahil şeridinin neredeyse her noktası denize girmek için uygun bir plaja sahip. Büyük bölümünün halk plajı olduğu Çınarcık’ta, sadece özel işletmelerin olduğu kısımda kum plaj bulunuyor. Geri kalan plaj kısımlarında genellikle plaj da, deniz de çakıllı. Genellikle deniz ayakkabısı giyilerek girilen denizin çok temiz olduğunu da söyleyemeyiz ancak, güneşlenmek için dahi oldukça keyifli plajlara sahip.

  • Adres: Harmanlar, 77300 Çınarcık/Yalova
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

17. Armutlu Plajları

Armutlu Plaji 768X432

Burası Neresi? Yalova’nın en güzel ve temiz denizlerinden biri olarak bilinen Armutlu Plajı, Armutlu ilçesinde yer alıyor. Fıstıklı Plajı’ndan Armutlu Halk Plajı’na kadar alternatif plaj noktaları bulunan Armutlu plajlarında, ücretsiz olarak denizin tadını çıkarabilirsiniz. Kendi şemsiye ve havlunuzla gelebileceğiniz plajlarda ücreti karşılığında şezlong kiralamak da mümkün.

Kaçırmayın! Yalova gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olan Armutlu, oldukça küçük bir yer olduğu için, plajların çevresinde çok fazla olmasa da, birkaç tane kafe ve restoran bulunuyor. Buradan ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, yemek yiyip, bir şeyler içebilirsiniz. Dolayısıyla

  • Adres: Bayır, Fuatdoğupaşa Sk. 77500 Armutlu/Yalova
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

18. Araştırma Sahili Plajı

Burası neresi? Araştırma Sahili Plajı’na Yalova şehir merkezinden kısa bir yürüyüşle ulaşmak mümkün olmaktadır. Plajın bir ucu İDO Feribot İskelesi’ne ve bir ucu ise Yalova’nın önemli tarihi yerleri arasında bulunan Yürüyen Köşk’e kadar uzanmaktadır. Dileyen ziyaretçiler sahil boyunca bisiklet de sürebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Araştırma Sahili Plajı, ziyaretçiler için denize girilebilecek önemli yerlerin başında gelmektedir. Bu arada uzun bir yürüyüş yoluna sahip olması nedeniyle özellikle de akşam saatlerinde yürüyüş yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yürüyüş rotası yaklaşık yarım saatte tamamlanmaktadır.

  • Adres: İsmet Paşa, İsmet Paşa,, 77100 Yalova Merkez/Yalova
  • Yol tarifi al >

Kaynak: Haber Merkezi