Bölgesel

Yağışlar başlıyor! 18 Ekim Cuma günü hava durumu tahminleri

Kış mevsimi kendisini iyice hissettirmeye başladı. Sıcaklıklar düşüş gösterirken kar ayğışları ne zaman geliyor sorusu da vatandaş tarafından merak konusu oldu. Peki 18 Ekim 2024 günü hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar

Abone Ol

18 Ekim 2024 Cuma günü için Türkiye genelinde hava durumu raporuna göre, ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde yağışlar etkili olacak. Özellikle Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Öte yandan, batı ve güney bölgelerde hava daha açık ve güneşli olacak. İşte bölge bölge detaylı analiz:

Karadeniz Bölgesi
Karadeniz kıyılarında yağışlı bir gün geçmesi bekleniyor. Samsun, Ordu, Trabzon ve Rize illerinde sağanak yağışlar öne çıkıyor. Sıcaklıklar genel olarak 14-18 derece arasında değişecek. Trabzon ve çevresinde özellikle sabah saatlerinde etkili olan yağmur, gün boyu devam edecek.

İç Anadolu Bölgesi
İç Anadolu'nun doğu kesimlerinde bulutlu hava hakim olacak. Ankara, Eskişehir gibi batı şehirlerinde parçalı bulutlu bir hava öngörülürken, Kayseri ve Sivas gibi doğu kesimlerde ise yer yer yağış görülebilir. Sıcaklıklar 10-17 derece arasında değişecek.

Ege Bölgesi
Ege Bölgesi'nin batısında, İzmir, Aydın ve Muğla gibi şehirlerde güneşli bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar 24-27 derece civarında seyredecek, dolayısıyla yazdan kalma bir gün yaşanabilir. Özellikle öğle saatlerinde güneşin etkili olması bekleniyor.

Marmara Bölgesi
Marmara Bölgesi'nde Edirne ve Çanakkale gibi batı şehirlerinde güneşli bir hava hakimken, İstanbul ve çevresinde hava daha serin ve yer yer bulutlu olacak. İstanbul'da sıcaklık 16 derece civarında seyredecek.

Akdeniz Bölgesi
Akdeniz kıyılarında hava sıcak ve açık. Antalya, Adana gibi şehirlerde güneşli bir gün yaşanacak. Sıcaklıklar 24-28 derece arasında olacak. Özellikle turistik bölgelerde sıcak havanın tadı çıkarılabilir.

Doğu Anadolu Bölgesi
Doğu Anadolu'nun kuzeyinde Erzurum, Kars ve Ardahan çevresinde sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar 4-9 derece gibi oldukça düşük seviyelerde seyredecek. Bölgenin güney kesimlerinde ise yağışsız ama soğuk bir hava görülebilir.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Diyarbakır ve çevresinde bulutlu ama yağışsız bir gün bekleniyor. Sıcaklıklar 20-26 derece arasında değişiyor. Özellikle Şanlıurfa ve Mardin gibi şehirlerde güneşli hava hakim olacak.