Erzurum Pazaryolu ilçesinde yapılan Ethem Zengin Camii, cuma namazı sonrası düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış törenine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi de katılarak bir konuşma yaptı. Vali Çiftçi, hayır işlerinin önemine vurgu yaparak, bu tür eserlerin sadaka-i cariye olduğunu belirtti ve hayırsever Ethem Zengin'e teşekkürlerini iletti.

Vali Mustafa Çiftçi, konuşmasında şunları dile getirdi: "Bugün hayırlı bir vesile ile bir aradayız. Ethem Zengin abimizin yaptırmış olduğu bu caminin açılışı vesilesiyle sizlerle de beraber olmaktan dolayı son derece memnun ve bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum. Cenab-ı Hak Tevbe suresinde buyuruyor ki: ‘Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayan kimseler imar ve inşa ederler. İşte kurtuluşa ermesi umulan kişiler de onlardır.’"

Konuşması sırasında Ethem Zengin'den Erzurum merkezde bir İmam Hatip Ortaokulu yapma sözü alan Vali Çiftçi, Ethem Zengin'in yaptığı hayır işlerini takdirle karşıladı. "Ethem Bey, sadece cami yaptırmakla kalmamış onun yanında okul, yol, köprü, mescit, çeşme ve aynı zamanda Kur’an Kursu da yaptırmış. Dolayısıyla sadaka-i cariye sayılan eserlerinin sayısını arttırmıştır. Amel defterinin ilelebet kapanmaması için bütün imkânlarını seferber etmiş. Allah varlığını ve sağlığını devam ettirsin. Kendisinden Erzurum merkezde de bir İmam Hatip Ortaokulu yaptırmasını istiyoruz. Sadaka-i cariyelerini böyle bir eserle taçlandırması Ethem Zengin ağabeyimize yakışır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi