Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Rize Gençlik Merkezi Şehit Uğur Korkmaz Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeyneb Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte öğrencilere, daha önce okudukları Ahmet Hamdi Tanpınar’ın "Beş Şehir" kitabıyla ilgili Kahoot uygulaması üzerinden sorular soruldu. Öğrenciler, telefonlarıyla soruları online olarak cevapladı. Yarışma sonunda ilk üçe giren öğrencilere, Vali Baydaş ve protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.

Vali Baydaş, programda yaptığı konuşmada, dün gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anarak şöyle dedi: "Terör saldırısı neticesinde şehit olan genç TUSAŞ çalışanı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu tür saldırılar bizi daha çok azimlendirecek, hırslandıracaktır. Oradaki mühendislerin hisleri, eminim izleyen herkesin duygularını yansıtıyordu. Daha çok çalışacağız, daha iyilerini başaracağız. Bu tür saldırılar doğru yolda olduğumuzun, hedefe daha yakın olduğumuzun işaretidir. Savunma sanayi, özellikle son on yılda gençlerin omuzlarında yükselen bir alanımızdır. Buradaki gençler, oradaki abilerinin ve ablalarının yerini alacak gençlerdir. “Meyve Veren Ağaç Taşlanır” derler. Orası, meyve veren ağacımızdır. Bu taşlanma, daha çok çalışmamız ve daha fazla gayret göstermemiz gerektiğinin en somut işaretidir."

Vali Baydaş, Çayla Kitap projesinin önemine değinerek şunları söyledi: "Çay ve kitap, günlük hayatımızda birbirinden ayırmamamız ve birlikte tutmamız gereken iki önemli kıymetimizdir. Üniversitemiz, gençlik merkezimiz ve genç ofisimizle sürdürdüğümüz bir okuma halkamız var. Bu proje ile de o halkamız devam ediyor. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir kitabı ile beş şehre gitmeden o şehirleri yaşamış olma imkânına kavuşacaksınız. Belki içinde gördüğünüz şehirler var, o şehirleri bambaşka bir gözle görmüş olacaksınız. Çayla Kitap projesinin devamındaki kitapları da bu şekilde okuyacak, ardından bir araya gelip mütalaalarda bulunacağız. Eğlenceli yarışmalarla projeyi zenginleştireceğiz. Hepinize kitapla geçen bir ömür diliyorum."

Çayla Kitap projesi kapsamında her ay kitap okunduktan sonra bir araya gelinerek kitabın dünyasına yolculuk yapılacak, analizler gerçekleştirilecek. Analizlerin ardından kısa bir çay molası verilecek. Çay molasının ardından, kitaba dair sorularla eğlenceli ve ödüllü bir Kahoot yarışması düzenlenecek. İlk üçe giren öğrencilere 500’er liralık hediye çeki verilecek.

Çayla Kitap projesi kapsamında Ekim ayında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Beş Şehir kitabı okunurken, Kasım ayında Cahit Zarifoğlu’ndan Yaşamak, Aralık ayında Rasim Özdenören’den Gül Yetiştiren Adam, Ocak ayında Mustafa Kutlu’nun Ya Tahammül Ya Sefer, Şubat ayında Cengiz Aytmatov’dan Toprak Ana, Mart ayında Peygamber Efendimiz’in Hayatı, Nisan ayında Necip Fazıl Kısakürek’ten Bir Adam Yaratmak, Mayıs ayında Tarık Buğra’dan Osmancık ve Haziran ayında Nurettin Topçu’nun Türkiye’nin Maarif Davası kitabıyla kapanış yapılacak.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU