Rize’de fiziksel olarak eskimiş ve riskli yapı olarak değerlendirilen Merkez Kurtuluş İlköğretim Okulu’nun Doğuş Çay İlkokulu'na taşındı. Bu sürecin sorunsuz ilerlemesi için Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Doğuş Çay İlkokulu'nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yapılan tespitler sonucunda, fiziksel olarak eskimiş ve riskli yapı olarak değerlendirilen Merkez Kurtuluş İlköğretim Okulu için alınan yenileme kararı sonrasında, 2024-2025 Eğitim-Öğretim faaliyetleri Doğuş Çay İlkokulu'na taşındı.

Doğuş Çay İlkokulu’nu gezerek fiziki şartlarını yerinde inceleyen Vali Baydaş, öğrencilerin ve öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sınıfların ve giriş çıkışların planlanması, güvenlik, servis ve trafik gibi konuların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için gerekli çalışmaların hızla yapılması talimatını verdi.

Süreci yakından takip ettiğini ve eğitimin kesintisiz ve yüksek kalitede devam etmesi için tüm imkânların seferber edileceğini belirten Vali Baydaş, “Kurtuluş İlkokulu’nun yıkımı sonrası öğrencilerimizin eğitimlerinde aksama yaşanmaması için Doğuş Çay İlkokulu’nda tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Amacımız, yeni eğitim-öğretim sezonuna sorunsuz bir şekilde başlamak ve bu süreçte tüm kurumlarımızla koordineli bir şekilde çalışarak, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak” dedi.

Vali Baydaş’a incelemede, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Jandarma Komutanı Vekili Albay Mehmet Yeşilgöl ve diğer ilgililer eşlik etti.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU