Düzenlenen programda Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Garnizon Komutanı Bakım Albay Ferit Yüksel, Rize protokolü, askeri personel, emniyet mensupları, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümü, Rize Valiliği tören alanında gerçekleşen törenle kutlandı.

Rize’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Rize Valiliği’nde Vali İhsan Selim Baydaş’ın makamındaki tebrikat töreni ile başladı. Program daha sonra yoğun yağmur altında Valilik tören alanında devam etti.

Tören alanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Program, Vali Baydaş ve protokol üyelerinin, tören alanındaki katılımcıların Zafer Bayramı'nı tebrik etmesiyle sona erdi.

Valilik tören alanındaki kutlamaların ardından Rize Şeyh Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid’i Şerif okunarak dualar edildi. Sorasında ise Rize Kalesinde 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU