Trabzon Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz kurs hizmetini devam ettirme kararı aldı. Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl öğretmen desteğini kesmesi nedeniyle iptali gündeme gelen kursları, belediye imkanlarıyla sürdüreceklerini duyurdu.

Başkan Genç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, öğrencilerimizin her zaman yanlarında olacağız. Eğitimin, geleceğin en önemli anahtarlarından biri olduğunun bilincindeyiz. Sosyal belediyecilik anlayışımız ve eğitime verdiğimiz önemin gereği olarak, bu duruma kayıtsız kalamazdık” dedi.

Geçmiş yıllarda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen desteği sağladığı ve belediyelerin yer temin ettiği üniversiteye hazırlık kursları, bu yıl Halk Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenecek. Ancak, Halk Eğitim Merkezleri’nin eğitim materyali ücreti talep etmesi, maddi imkanı olmayan öğrenciler için sıkıntı yaratmıştı. Başkan Genç, “Bu yıl Milli Eğitim, öğretmen desteği vermeyip kursları Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla düzenleme kararı aldı. Ancak biz, tamamen kendi imkanlarımızla ve hiçbir ücret almadan, tüm eğitim materyallerini de sağlayarak bu kursları sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kurslarına kayıtlar 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Kurslar, Ekim ayının ilk haftasında faaliyete geçecek. Kursa katılmak isteyenler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin Alo 153 numaralı iletişim hattından bilgi alabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi