Genel

THY En Az Lise Mezunu Personel Alacağını Duyurdu!

Türk Hava Yolları (THY), 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla personel alımı ilanlarını yayımlamaya başladı. THY, bugüne kadar binlerce personel ve kabin memurunu bünyesine katarken, yeni iş ilanları da yayımlanmaya devam ediyor.

Abone Ol

THY 2024 Yılı Personel Alımı Güncel Listesi Temmuz Ayı

Türk Hava Yolları (THY), 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla personel alımı ilanlarını yayımlamaya başladı. THY, bugüne kadar binlerce personel ve kabin memurunu bünyesine katarken, yeni iş ilanları da yayımlanmaya devam ediyor. THY personel alımına kimler başvuru yapabilecek ve nasıl başvuru yapılacak? Hangi pozisyonlarda personel alımı yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak tüm detayları paylaşıyoruz.

THY 2024 Yılı Personel Alımı Başvuruları Başladı

Türk Hava Yolları, 2024 yılı için 8 bin personel alımı yapılacağını açıkladı. Her yıl büyümeyi hedefleyen THY, 2024 yılında da hedeflerini yüksek tutuyor. Kabin Memuru ve Pilot gibi kadrolarda toplam 8 bin personel alınacak.

THY 1900 Kabin Memuru ve Pilot Alımı Yapacak

Türk Hava Yolları, 2024 yılı bitmeden bünyesine 1900 personel alımı yapacağını duyurdu. Kontenjan dağılımı ise 1000 kabin memuru ve 900 pilot alımı şeklinde olacak. THY personeli alım şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.

THY Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?

Türk Hava Yolları personel alımları en az lise mezunu adaylar arasından gerçekleştirilecek. Bunun dışında genel olarak "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, herhangi bir adli sicil kaydı ve arşivi olmamak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

THY Kabin Memuru ve Pilot Alımı Şartları Neler?

Türk Hava Yolları, en çok pilot alımı ve kabin memuru alımı ilanları bekleniyor. Bu yönde her yıl bünyesine yeni personeller dahil ediliyor.

Pilot Alımı Şartları Nelerdir?

Türk Hava Yolları pilot adaylarından sağlık şartı, yabancı dil şartı ve uçuş şartları aranacak. Başvurduğu uçak tipinde en az 500 saat uçuş tecrübesine sahip olmak, simülatör hariç uçuş saatini tamamlamış olmak, başvurduğu uçak tipinde geçerli ve güncel tip yetkisine sahip olmak ve diğer özel nitelikler aranacak.

  • T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak
  • 01.01.1972 tarihinden sonra doğmuş olmak
  • En az lise mezunu olmak (yurtdışından mezun adayların denklik belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir)
  • Uçuş kusuru veya uçuş disiplinsizliği nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak
  • Adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak
  • Askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya en az 2 yıl tecil ettirebiliyor olmak
  • Ortaklığın göstereceği yeri ana üs olarak kabul edip orada ikamet etmek
  • Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olmak
  • Daha önce THY A.O. ve THY A.O.’nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olmak

Kabin Memuru Alımı Şartları Nelerdir?

En çok tercih edilen kadrodan olan kabin memuru alımı için adaylardan "30 yaşından büyük olmamak, en az lise mezunu olmak, çok iyi derecede İngilizce biliyor olmak, 160 cm'den kısa ve 180 cm'den fazla boylu olmamak, fiziki görünüşü düzgün olmak, THY sağlık şartlarını sağlıyor olmak" şartları aranacak.