İsmini Gökhan Birben’in Kemençecisi olarak duyurduktan sonra sanatçının konserlerinde söylediği şarkılarla büyük beğeni kazanan ve genç yaşında adeta Kemençe Virtüözü olduğunu ispat eden Selçuk Balcı ilk açık hava konserini doğum büyüdüğü topraklar olan Çayeli’nde verdi.
Çayeli Sendikacı Ahmet Karahan Meydanında Rize ve Çayeli’nde faaliyet gösteren duyarların esnafların sponsorluğunda düzenlenen konsere 5000’e yakın Çayeli’nin yanında Rize Millet Vekili Ali Bayramoğlu, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kar katılanlar arasındaydı.
Karadeniz Müziğinin idol sanatçılarından Fuat Saka’nın ekibinde yer alan müzisyenlerin ve yakın arkadaşı Volkan Aslan’ın tulumu eşliğinde sahneye çıkan Selçuk Balcı gördüğü ilgiden çok mutlu olduğunu söyledi. Karadeniz müziğinin sevilen ve klasikleşmiş eserlerini büyük bir ustalıkla ve zaman zaman izleyicilerle beraber söyledi. Yaklaşık 3 saate yakın sahnede kaldığı Selçuk Karadeniz şarkılarının dışında popüler şarkılara da yer verdi.