Genel

RTEÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından dönem bir öğrencileri için Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda 2024-2025 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

Abone Ol

Program saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve üniversitemiz ile Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi’nin tanıtım filmlerinin gösterimi ile başladı.

Törende Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu selamlama konuşması yaptı. Ardından, açılış dersi verdi.

Konuşmasında fakülte olarak amaçlarından söz eden Prof. Dr. Şatıroğlu: “Ülkemizin sağlık problemlerini bilen ve bunlara karşı yeterli bilgi ve beceriyle donanmış, araştırmacı yönü olan, kendini sürekli olarak yenileyen, gelişime açık, mesleki, tıbbi etik ve insan haklarına saygılı, tanı ve tedavide ülke ekonomisini göz önünde bulunduran, sağlık politikalarını takip edebilecek özelliğe sahip, kalite standartlarına dikkat eden ve uluslararası ilişkilere hazırlıklı hekimler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.  Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu, önlüklerini giyen tüm öğrencileri tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Ardından, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç ile Prof. Dr. Mete Avcı, dekanlar ve akademisyenler tarafından öğrencilere önlükleri giydirildi.

Tören, günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.