Antik çağlardan beri her zaman meşhur olmuş olan roma, gezilecek yerlerin başında geliyor. Zengin tarihe sahip olması ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması sebebiyle görülmesi gereken birçok lokasyonu var. Özellikle tarihi izleri takip etmeyi sevenler için hazırladığımız bu liste size en güzel rehber olacak.

Pantheon Roma 5

Trevi Çeşmesi


Aşıklar çeşmesi olarak da bilinen bu çeşmesi barok tarzında inşa edilen özel mimari parçalardan biri içerisine para atarak dilek dilemek bir ritüel haline gelmiş ve bu sebeple de hem turistler hem de halk tarafından sık sık içerisinde para atılarak dilek dileniyor. Gittiğiniz zaman bozukluklarınızı çeşmenin içerisine atabilir ve bir yandan da dilek dinleyebilirsiniz.

Kolezyum


Tarih için en önemli lokasyonlardan birisi olan kolezyum antik roma denildiğinde akla ilk gelen yapılardan biri. Özellikle gladyatör dövüşleri ile adını duyurması ve ardından dünya sporlarına hizmet etmeye başlaması gibi sebeplerden dolayı son derece anlamlı bir yer. Burayı ziyaret ederek hem tarih hakkında derin bilgilere ulaşabilir hem de farklı aktivitelere katılabilirsiniz.

Roma Kolezyum Romada Gorulecek Yerler Nelerdir 1200X720 1720865179 (1)

Vatikan Müzesi


Bölgedeki en zengin müzelerinden birisi olan Vatikan müzesi, önemli sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. İçerisinde yer alan özel eserler, tarihin önemli sanatçılarının imzasını taşıyor. Burayı ziyaret ettiğinizde fresklerden resimlere kadar her birinin sanat dünyası için ne kadar önemli olduğunu fark edeceksiniz.

Pantheon


Roma'da neresi gezilir? denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden birisi pantheon oluyor. Tapınak olan ancak adandığı kişiye bütün tanrılar olan pantheon, günümüzde turistlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Roma'yı keşfetmek istediğinizde mutlaka bu tapınağa yer vermelisiniz. Katolik Kilisesi olarak çalışmalarına devam etmesi sebebiyle turistler giderek dini ritüelleri de izleyebiliyor.

San Pietro Bazilikası


Sanat tarihi için son derece önemli olan bu bazilika, Hıristiyan dünyasının en önemli kiliseleri arasında bulunuyor. Hem en büyük kilise olması hem de sunduğu mimari öğeleri en iyi sanatçılarıyla birleştirmesi sebebiyle son derece popüler. Hem tarih hem de sanat tarihi için anlamlı bir yer olan. San Pietro Bazilikası, Roma’nın en anlamlı yeri.

Villa Borghese


Hem bir parkta vakit geçirmek hem de o esnada sanat müzelerini gezmek ister misiniz? O halde gitmeniz gereken yer kesinlikle villa borghese olmalı. Burayı ziyaret ettiğiniz zaman hem ünlü sanatçıların eserleri ile tanışacak hem de büyük parkta şehirden uzak vakit geçirme fırsatı bulabileceksiniz.

İspanyol Merdivenleri


Birçok farklı fotoğrafçı ve filmde gösterilen İspanyol merdivenleri tarihi lokasyonlar arasında bulunuyor. Birbirinden farklı mekanları birbirine bağlaması ve turistlerin genellikle buluşma noktası olarak burayı tercih etmesi, İspanyol merdivenlerinin daha ünlü hale gelmesine yardımcı oldu.

Terrazza del Pincio

Roma'yı yukarıdan izlemek istediğiniz zaman sunulan manzara aklınızı kaçırmanıza sebep olacak. En iyi manzaraya ulaşmak istediğinizde bu terasa çıkmalı ve Roma’nın panoramik bir şekilde nasıl göründüğünü keşfetmelisiniz.

Sant Angelo Köprüsü

Antik köprü olarak bilinen Sant Angelo Köprüsü, günümüzde turistlerin özellikle fotoğraf çekmek için sık ziyaret ettiği yerlerden biri. Köprünün üzerinde yer alan melek heykelleri köprünün daha meşhur olmasına yardımcı olmuş.

Tiber Adası

Her köşesinde keşfedilecek bir başka noktası olan roma Tiber adası ile de biliniyor. Adayı ziyaret ettiğinizde farklı manzaralar ile karşılaşabilir ve burada yer alan işletmelerde en güzel yemekleri yiyebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi