Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yakup Şanal toplantı salonunda gerçekleştirilen programa, süt sektörü temsilcileri, veteriner hekimler ve ziraat mühendisleri katılım sağladı.

Eğitim, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği’nin (SETBİR) süt sanayi iş birliği çerçevesinde, AB projesi kapsamında gerçekleştirildi. Programda, süt sektörü gıda işletmecileri ve çalışanlarının bilgi ve becerilerinin artırılması hedeflendi. Bu kapsamda, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Güldaş ve Prof. Dr. Gökhan Ekrem Üstün'ün sunumlarıyla birlikte Proje ekip üyesi Olga Borodkina’nın katılımıyla çeşitli eğitimler verildi.

Eğitimde, özellikle süt ve süt ürünleri üreten işletmelere AR-GE, dijital dönüşüm ve yeşil beceriler konularında kapsamlı bilgiler sunuldu. Rize’de faaliyet gösteren işletmelerin, bu eğitim sayesinde sektördeki yenilikçi uygulamalar ve sürdürülebilirlik konularında önemli kazanımlar elde etmesi amaçlandı.

Program, süt sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri ile Rize İl Tarım Müdürlüğü bünyesindeki veteriner hekimler ve ziraat mühendislerinin aktif katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.

Öte yandan eğitime katılımın az olduğu gözlendi.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU