Çayeli Liselileri, Çayeli Ortaokulluları bir araya getirmek ve ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen geleneksel, büyük ve nostaljik buluşma özel programlar, etkinlikler ve farklı kuşaklarının yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çayeli Dostluk Grubu, Çayeli Lisesi Mezunlar Derneği ve Çayeli Anadolu Lisesi tarafından organize edilen Çayeli Lisesi-Çayeli Ortaokulu geleneksel, büyük ve nostaljik buluşması yoğun bir katılım ve birbirinden özel program, etkinlik ve gezilerle tamamlandı.

30-31 Ağustos 2024 tarihlerinde iki günlü programla gerçekleştirilen buluşmaya çok sayıda eski-yeni öğretmenler ve mezunlar katıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı ilk gün programında Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan, katılarak birer hoş geldin konuşması yaptılar.

İki gün olarak planlanan buluşmanın ilk günü Çayeli Anadolu Lisesi'nin gerçekleştirilen özel programda hatıralar yad edildi.

-Fotoğrafların diliyle geçmişe gidildi

Buluşma için özel olarak Çayeli'ne gelen 1970'li yıllarda Çayeli Lisesi ve Çayeli Ortaokulu öğretmenleri Ümmihan Kurt Kaptan, Muharrem Uğurlu ve Melek Çetin Altun öğretmenler programda yaptıkları konuşmalarıyla aradan geçen 50 yıldan fazla zaman sonra öğrencilerine, öğretmen arkadaşlarına seslendiler.

-Hatıraları yad ettiler

Programa Çayeli ve çevresinden katılan çok sayıda eski öğretmen ve öğrenci oldu. Programa katılamayan eski öğretmen ve öğrenciler gönderdikleri video mesajla duygularını ifade ettiler. Video mesajlar izlenirken duygulu anlar yaşandı.

Kısa bir süreliğine katıldığı programın sonunda gelen misafirlere özel yaptırılan güne hediye takdimi yapıldı. Programda bölgemize özel çay, simit, kaşar ikramı yapıldı.

Hatıra fotoğrafları çektirilmesinin ardından okul bahçesinde yapılan tulumla horon ile ilk gün tamamlandı.

İkinci günün etkinlikleri Çayeli Kültür Sokağında Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'nin gelen misafirlere verdiği yöresel kahvaltı ile başladı.

Ardından misafirler Madenli Millet Bahçesinde Madenli Belediye Başkanı Mustafa Çalışkan ve ekibi tarafından çay ikramı ile ağırlandı. Hoş sohbet ortamında geçen molanın devamında Senoz Vadisi Buzlupınar Köyü Kapalı Köprü, Eko Vadi Proje Alanı, Yeşiltepe Köyü Kemerli Taş Köprü ziyaretleri yapıldı.

Kaptanpaşa Köyü merkezde yenilen veda yemeğinde sohbetler edildi. Gelecek buluşmalara dair fikir alışverişi yapıldı. Hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program tamamlandı.

Buluşma organizasyon grubu tarafından verilen bilgide, bu tür buluşmaların geleneksel olarak devam ettirilerek genç nesilleriyle kuşaktan kuşağa Çayeli Lisesi, Çayeli Ortaokulu Ailesinin geçmişten geleceğe yaşatılmaya devam edileceği vurgulanarak, bu özel buluşmaya katılan, destek veren herkese teşekkür edildi.


Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU