Rize Belediyesi ve Rize Kent Konseyi iş birliğiyle Rize’de bilinçsizce yerlere atılan sigara izmaritinin çevreye verdiği zarara dikkat çekmek ve vatandaşlarımızı bu alışkanlıktan uzaklaştırmak adına farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Rize Kent Konseyi Çocuk Meclisi gönüllü Su Müfettişlerinden oluşan çocukların katımıyla doğayı koruma ve temiz bir çevre bilinci oluşturma hedefiyle düzenlenen etkinliğe vatandaşlardan olumlu tepki geldi.

“Rizeli Doğayı Sever Çevreyi Korur” sloganıyla vatandaşlar ve esnaf ile bir araya gelinen etkinlikte önceden hazırlanan el broşürleri vatandaşlara dağıtıldı. El broşürleri içerisinde birbirinden farklı mesajlar yer aldı. Düzenlenen etkinlikte sigara izmaritlerinin doğada çözünme süreleri, toprağa ve su kaynaklarına verdiği zararlar konusunda halk bilgilendirdi. Bir sigara izmaritinin doğada çözünmesinin yıllar sürebildiği, zehirli maddelerin suya ve toprağa karışarak canlı yaşamını olumsuz etkilediği vurgulandı. Etkinliğe Rize Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri, Rize Kent Konseyi temsilcileri ve çocuklar katılım sağladı.

Düzenlenen bu farkındalık etkinliğiyle izmarit kirliliği konusuna insanlarımızın dikkatini çekmek, bu konuda hassasiyeti artırmak ve daha temiz bir çevre için vatandaşları harekete geçirmek hedeflenirken, benzeri etkinlikler ilerleyen günlerde şehrimizde devam edecek.

Etkinlik sonu Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yapılan bu anlamlı etkinliğe katılarak duyarlılık gösteren Rize Kent Konseyi Çocuk Meclisi gönüllü Su Müfettişlerine teşekkür etti.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU