Rize İmam Hatip Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında hayata geçirilen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık" projesini 2016 yılından beri başarılı bir şekilde yürütüyor.

Projeye dahil olmak isteyen öğrencilerden hafızlığa ilgisi ve kabiliyeti olan 40 Erkek 20 Kız öğrenci, yaz dönemi eğitiminin ardından okulda kurulan komisyon tarafından sınav ve mülakatla seçilerek hafızlık eğitimine ilk adımını attı.

Proje kapsamında Hafız adaylarının, 5.Sınıfta hem hazırlık safhasını hem de hafızlığın ilk bölümlerini Okulda, 6. sınıfta ise  örgün eğitimlerine bir yıl ara vererek proje kapsamında iş birliği yapılan Rize Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlaması bekleniyor. Proje kapsamında okulda 7. sınıfa devam eden yaklaşık 30 öğrenci ise hafızlığını tamamlayarak ezberini pekiştirme sürecine geçti.

Konuyla ilgili RİHAD Muhabirine konuşan Rize İmam Hatip Orta Okulu Müdürü ve Rize Hafızlar Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Kuvel, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek, geleceğimizin teminatı öğrencilerin milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller olarak yetiştirilmesinin önemine vurgu yaptı. Kuvel, yeni eğitim öğretim yılında kurslarda eğitim gören tüm öğrencilere ve onları yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerine başarılar diledi.

Öğrencilerin proje kapsamında okul derslerini de aksatmadığını vurgulayan Okul Müdürü Kuvel, "Kurstaki öğretmenleriyle okul derslerine devam ediyorlar. Okulda kurduğumuz komisyonla bu öğrencilerimizi sınava alıyoruz ve başarılı olan öğrencilerimizi bir üst sınıfa geçiriyoruz. Ara vermek sadece hafızlığa odaklanmak değil, her ikisini de devam ettirmek." ifadelerini kullandı.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU