Rizespor'da görev alma süreci

Çaykur Rizespor'un teklifini kabul etme nedeni üzerine konuşan Palut, "Ben kendimi şöyle motive ettim. Gelecek sene başlayacak olan lig içerisinde pozisyon almak istiyorum şeklinde plan yaptım. Rize yönetimi bu sezon yarışmacı bir takım olmak istediklerini bana ilettiler. Benim de planlarıma baktığınız zaman ortada tamamen bir örtüşme söz konusuydu ve Rizespor'da görev almaya karar verdim." dedi.

"Birçok mevkiye transfer ihtiyacımız olduğu bir gerçek"

Süper Lig kalitesinde bir kadro oluşturmak adına transfer önceliklerinden bahseden başarılı hoca, "Nispeten yeni bir takım kuracağız. Bir iki mevkiyi çıkardığımız zaman diğer bütün mevkilerle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Desteklenmesi gereken mevkiler var. Evet elimizde değerler var ama birçok mevkiye transferlere de ihtiyacımız olduğu bir gerçek." şeklinde konuştu.

"Transferlerin kampa yetişmesini çok istiyoruz"

Yeni transferlerin kampa yetişmesi konusunda konuşan İlhan Palut, "Transferlerin kampa yetişmesini çok istiyoruz. Yeni bir takım olacağız. Bu takımın kaynaşması gerekiyor. Adaptasyon süreci gerekiyor. Belki ligin başında istenilen seviyede olamayabiliriz. Haftalar gerekebilir. Bu geçiş sürecinde ne kadar iyi sonuçlar alabilirsek sezonunun sonuna avantajlı gireriz." ifadelerini kullandı.

"VAR çizgisi için çok netlik ve kolaylık olacak"

FIFA'nın yeni açıkladığı ofsayt kuralıyla ilgili değerlendirmede bulunan teknik adam, "FIFA'nın hemen hemen yaptığı bütün yenilikler seyir zevkini artırma üzerine. Değişiklikler çok kolay değil adaptasyon süreci olacak ama hücumsal manada olumlu yansıyacağını düşünüyorum. İki ülkede pilot uygulama yapılacak, onu da takip edeceğiz. Özellikle VAR çizgisi için çok netlik ve kolaylık olacak. Ben olumlu bakıyorum" dedi.