Erzurum'da son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve mağduriyetleri önlemek amacıyla 7/24 görev başında kaldı. 20 Mart 2025 tarihinde yaşanan olaylarda, jandarma ekipleri yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan vatandaşlara hızlı müdahale ederek güvenli bir şekilde yollarına devam etmelerini sağladı.

Aşkale'de Mahsur Kalan Araçlar Kurtarıldı

Aşkale ilçesi Topal Çavuş Mahallesi'nde devriye görevi icra eden jandarma ekipleri, Bayburt iline seyahat eden üç aracın yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kaldığını tespit etti. Jandarma ekiplerinin hızlı müdahalesiyle araçlar kurtarıldı ve yolcular güvenli bir şekilde yolculuklarına devam etti.

Oltu'da Mahsur Kalan Vatandaşa Yardım Eli Uzatıldı

Oltu ilçesi Elmadüzü Mahallesi'nde ise bir vatandaşın köy yolunda kara saplanarak mahsur kaldığı ihbarı alındı. Oltu İlçe Jandarma Komutanlığı ve ilgili kurumların koordineli müdahalesiyle araç bulunduğu yerden kurtarıldı ve vatandaş güvenli bir şekilde yoluna devam etti.

246301377994818

Jandarma Ekipleri Olumsuz Hava Koşullarına Karşı Tetikte

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Trafik Jandarması ve Jandarma Asayiş Timleri, olumsuz hava koşullarının etkilerini en aza indirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle kış aylarında yaşanan zorlu hava koşullarına karşı vatandaşların güvenliği için her türlü önlemi alan jandarma ekipleri, bölgede devriye görevlerini sıklaştırdı.

Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşlara kış şartlarına uygun ekipman ve lastik kullanmalarını, hava ve yol durumunu düzenli olarak takip etmelerini ve acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurmalarını tavsiye ediyor. Ayrıca, zorunlu olmadıkça olumsuz hava koşullarında yola çıkılmaması da önemle vurgulanıyor.

Jandarma ekiplerinin hızlı ve etkili müdahaleleri sayesinde, Erzurum'da yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuzluklar en aza indirilirken, vatandaşların güvenliği sağlandı.

Kaynak: Haber Merkezi