Bölgesel

Dünyanın farklı yerlerinden gelen 12 başkonsolosa Rize tanıtıldı

Abone Ol

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Bizim Dünyamız Vakfı'nın organize ettiği ve Rize’nin de içinde bulunduğu Doğu Karadeniz turuna çıkan 12 başkonsolos ve vakıf yöneticileri ile bir araya geldiler.

Vali Baydaş ve Belediye Başkanı Metin, başkonsoloslarla Rize hakkında sohbet ederek ilin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini anlattılar. Başkonsolosları Rize'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek organizasyonu düzenleyen Bizim Dünyamız Vakfı'na ve Yardımcı ailesine teşekkür ettiler.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş: "Rize; çayın, yağmurun ve yeşilin başkentidir. Aynı zamanda siyasetin de başkentidir, çünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da Rizelidir. Kıymetli başkonsoloslarımızdan ricamız, çektikleri videoları ülkelerinde paylaşarak bu güzellikleri kendi vatandaşlarına da tanıtmaları ve ilimizi merak ederek buraya misafir olmalarını sağlamalarıdır" dedi.

Dünyanın değişik bir çok ülkesinden, Hırvatistan’dan Ivana Zerec, İngiltere’den Kenan Poleo, Arjantin’den Beatriz Vivas, Hırvatistan’dan Johanna Stromquist, Güney Kore’den Milla Migyung, Bangladeş’den Mohammed Nore Alam, Pakistan’dan Nauman Aslam, Gana’dan Salamatu Yakubu, Kosova’dan Suzan Novoberdaliu, Kanada’dan Tara Scheurwater, Danimarka’dan Thierry Hoppe ve Avusturalya’dan Tony Huber’in katılım sağladığı başkonsoloslar, Rize'nin yemyeşil doğası, zengin kültürü ve eşsiz yaylalarıyla kendilerini hayran bıraktığını vurgularken, en çok etkilendikleri noktalardan birinin de Rize halkının misafirperverliği ve samimiyeti olduğunu ifade ettiler.

Bu ziyaretin, ülkeleri ile Rize arasındaki turizm ve kültürel ilişkilerin güçlenmesine önemli katkılar sağlayacağını belirten başkonsoloslar, görev yerlerine döndüklerinde Rize’nin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtacak projeler hazırlayacaklarını ve iki ülke arasındaki iş birliğini artırmak içim çaba sarf edeceklerini söylediler.