Dublin, İrlanda’nın başkentidir. Tarihi yapılar açısından zengin olan Dublin’de orta çağ mimarisine sahip katedraller ve kaleler bulunur. Bununla birlikte şehir merkezine çok yakın noktalarda sahil köyleri, kumsallar, kırsal alanlar gibi tabiat harikaları vardır. Avrupa’nın en genç nüfusunun yer aldığı şehir aynı zamanda bölgenin en iyi başkentidir.

Dublin’in Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Dublin’e gidip gezmek isteyen kişiler için çok sayıda alternatif bulunur. Tarih ve mimari ile ilgili olanlar orta çağ döneminden kalan eserleri ziyaret edebilir. Doğal güzellikler içinde vakit geçirmekten hoşlanan kişiler için de çok sayıda alternatif bulunur. Dublin’de görülmesi gereken en önemli yerler şunlardır;

  • Trinity Kolej ve Kütüphanesi: Kraliçe Elizabeth I tarafından 1592 yılında yaptırılan bu bina şehirdeki en eski yapı olma özelliğini taşır. Görkemli bir yapıya sahip olmasının yanı sıra içindeki 1 milyonu aşkın kitap ile görülmesi gereken bir binadır.
  • İrlanda Ulusal Müzesi: Dublin’in farklı noktalarında yer alan Ulusal Arkeoloji ve Tarih Müzesi ile Ulusal Dekoratif Sanatlar Müzesi ülke için önemli değerlerdir. İrlanda’nın farklı dönemlerine ışık tutan bu müzeler gezip görülmesi gereken noktalar arasında yer alır.

Dublin Nerenin Baskenti Hangi Ulkede Gezilecek Yerler Tarihcesi 232323 3

  • O’Connel Caddesi ve Posta Binası: Dublin’in bu meşhur caddesinin üzerinde çok sayıda çok sayıda heykel ve anıt yer alır. Mimarisi ile hayran bırakan evlerin yanı sıra Posta Binası da bu konumadır.
  • Dublin Kalesi: Orta çağ mimarisine sahip bu kale yüzyıllar boyunca ayakta kalarak günümüzde varlığını sürdürmeyi başarmıştır. Büyüleyici bir görünüme sahip olan kalenin içinde modern hükümet ofisleri yer alır. Göz alıcı bir bahçesi bulunan Dublin Kalesi zamanında yıkılsa da restore edilmiştir.
  • Phoenix Park: Dünyanın en büyük kapalı belediye parkı olma özelliğine sahiptir. Bu parkın içinde gezip görülebilecek çok sayıda yer vardır. İrlanda Başkanı’nın evi, Amerika Büyükelçilik Binası ve Dublin Hayvanat Bahçesi bunlardan yalnız birkaçıdır.
  • Guinness Bira Fabrikası: Dublin’in en meşhur binalarından olan eski bira fabrikasının 7 katı bulunur. Müze olarak hizmet veren fabrika turistlerin yoğun ziyaretine uğrar.

Dublin Nerenin Baskenti Hangi Ulkede Gezilecek Yerler Tarihcesi 232323 2

Dublin’in Tarihçesi Nedir?

Dublin ile ilişkilendirilen en eski belgeler Yunan astronom ve kartograf Ptolemy’nin yazılarıdır. Dublin, 12 yüzyılda İrlanda’nın başkenti olmuştur. Çok sayıda hükümet gören Dublin, İrlanda’nın 1922 yılında bölünmesinin ardından ülkenin başkenti olmayı sürdürmüştür.

Dublin Nerenin Baskenti Hangi Ulkede Gezilecek Yerler Tarihcesi 232323 3 1709545714

Dublin’e Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Dublin’e Türkiye’den 4,5 saatlik bir uçuşun ardından ulaşılabilir. Bunun yanı sıra bazı havayolu şirketleri aracılığıyla aktarmalı olarak gitmek de mümkündür.

Dublin Nerenin Baskenti Hangi Ulkede Gezilecek Yerler Tarihcesi 232323 1

Dublin’e Ne Zaman Gidilir?

Kışları hafif, yazları serin olan Dublin’de mevsimsel olarak dramatik hava değişimleri yaşanmaz. Şehir her mevsim yağış alır. Özellikle ağustos ve kasım ayları yılın en yağışlı dönemleridir. Kışın 3,5 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı yaz aylarında 12 ile 22 derece arasında değişir. Bu nedenle yaz aylarında Dublin’in ziyaret edilmesi tavsiye edilir.

Kaynak: Haber Merkezi