Nebiler Şelalesi, Bademli Köyü, Nebiler Köyü, Killik Koyu, Kalem Adası ve Hayıtlı Koyu gibi bölgenin en çok ziyaret edilen turistik yerlerini keyifle gezebileceğiniz Dikili’yi keşfetmeye hazır mısınız?

1. Dikili Plajı

Dikili Plaji 47971-2

İzmir'in turistik Dikili ilçesinde denizin tadını çıkarmak için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Dikili plajı, Ege Denizi kıyısında yaklaşık 1 kilometre boyunca uzanan geniş bir plaj. İnce kumlu yapısı ve cam berraklığındaki tertemiz denizi ile ünlü olan Dikili Plajı, sığ sularıyla çocuklu ailelere de güvenli bir deniz günü yaşatıyor.

Plajda şezlong ile güneş şemsiyesi kiralama, duşlar, tuvaletler, yiyecek ve içecek standları gibi olanaklar bulabilir; yelken, kano, deniz paraşütü gibi birçok su sporları yaparak güzel zaman geçirebilirsiniz. Çocuklar için oyun alanları ve plaj voleybolu sahaları da bulunan Dikili plajının çevresindeki deniz manzaralı restoranlarda ise romantik akşam yemekleri tadabilir, kafelerde büyüleyici gün batımı manzaraları izleyerek harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

2. Çandarlı

Candarli 43384

Dikili'nin en turistik beldesi olan ve yarımadanın güney ucunda yer alan Çandarlı, ilçe merkezine sadece 22 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Antik çağlardan beri yerleşim olan sahil kasabası, bir zamanlar savaşçı Amazon kadınlarının yaşadığı yerlerden biri olmasıyla da özel bir öneme sahip. Pitane Antik Kenti'nin bir parçası olan ve her köşesinde büyüleyici manzaralar sunan Çandarlı’da ilk uğramanız gereken ye ise 13. yüzyıldan günümüze kalan bir tarihi hazine olan Çandarlı Kalesi.

Her bütçeye uygun otelleri ile hem günübirlik geziler yapmak hem de yılın her mevsimi dinlendirici bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir adres olan Çandarlı’nın uzun sahili boyunca balık restoranları, kafeler, yöresel ürünler alabileceğiniz dükkanları ve çay bahçeleri sıralanıyor. Rengarenk balıkçı teknelerinin bağlandığı Çandarlı sahilinde özellikle gün batımlarında kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekme fırsatı bulabileceğiniz Çandarlı’da tertemiz plajlarda ise kendinizi masmavi sulara bırakarak doyasıya yüzebilirsiniz. Dikili’de her saat bulabileceğiniz minibüslerle, araç kiralama hizmeti alarak veya taksilerle kolayca Çandarlı’ya ulaşmanız mümkün.

Konum Linki

3. Bademli Köyü

Yeni Bademli Koyu 41130

Dikili’nin en sevilen günübirlik gezi adreslerinden biri olan Bademli Köyü, turistik Kalem Adası’nın hemen yanı başında, ismini aldığı badem ağaçları arasında keyifli bir gün yaşatıyor. Turkuaz renkli berrak denizi, çevresini saran antik hazineler ve günümüze kadar korumayı başardığı nostaljik atmosferi ile sizi modern dünyadan bambaşka bir ortama götürecek olan Bademli Köyü, yılın her mevsimi sakin tatiller yapmak için de tercih edebileceğiniz yerler arasında.

Tertemiz plajında tüm gün doyasıya yüzebileceğiniz, şnorkelli dalışlar yaparak büyüleyici su altı fotoğrafları çekebileceğiniz veya olta balıkçılığı yaparak dinlenebileceğiniz Bademli Köyü, aynı zamanda çam ormanları arasında gizlenen kamp alanlarıyla da gençleri kendine çekiyor. Sert dalga ve rüzgarlardan korunan doğal bir liman olduğu için tekne gezilerinin de en sevilen mola noktalarından biri haline gelen Bademli Köyü’nün sokaklarında ahşap ve taş mimarili köy evleri arasındaki yürüyüşlere çıkarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Köyün sahil restoranlarında ise çarpıcı Ege Denizi manzaraları eşliğinde taze balıklar tadabilir, küçük dükkanlarda el yapımı süs eşyaları alabilir ve ünlü Bademli kolluk şarabını deneyerek güzel zaman geçirebilirsiniz. Dikili’nin en güzel kamp alanları hangileri öğrenmek isterseniz linke tıklayın.

Konum Linki

4. Nebiler Şelalesi

Nebiler Selalesi 37088

Dikili ilçesine bağlı Nebiler Köyü’nde yer alan ve efsanelerden dolayı Aşıklar Şelalesi olarak da bilinen Nebiler Şelalesi, el değmemiş çarpıcı güzelliğiyle İzmir’den de hafta sonu gezileri için yüzlerce insanı kendine çekiyor. Gür çam ormanları arasından akan bembeyaz sularıyla her köşesinde muhteşem manzaralar sunan Nebiler Şelalesi, tertemiz ve serin havasıyla yaz aylarının da en popüler kaçış noktalarından biri konumunda.

Buz gibi şelale göletinin sularında sıcak günlerce serinleyebileceğiniz, şelale çevresindeki piknik alanlarında yorgunluk atabileceğiniz ve yürüyüş parkurlarında spor yapabileceğiniz Nebiler Şelalesi’nde büyük şehirlerin gürültüsünden uzakta güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Konum Linki

5. Killik Koyu

Killik 48068-1

Hem doğa yürüyüşleri hem de tekne gezilerinin en sevilen rotalarından biri olan Killik Koyu’nu da Dikili gezinizde mutlaka yakından görmenizi öneririz. Cam berraklığındaki denizi ve ince kumlu sahiliyle önemli bir yat destinasyonu olan Killik Koyu’nda şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yaparak unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Beyaz kayaç yapısından ismini alan Killik Koyu, aynı zamanda sığ denizi ile çocuklu aileler ve acemi yüzücüler için de oldukça güvenli.

Dikili’de bahar ve yaz aylarında düzenlenen rehberli doğa yürüyüşlerinin değişmez adreslerinden biri haline gelen Killik Koyu’nu limandan her sabah hareket eden teknelerle de keşfe çıkabilir; çam ormanları arasında piknik yapabilir veya seyir alanlardan yeşil ile mavinin birbirine karıştığı muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Konum Linki

6. Çandarlı Plajı

Candarli 48072

Dikili gezinizde sıcak yaz günlerinde doyasıya yüzebileceğiniz başka bir güzel plaj da 2 kilometre uzunluğa sahip Çandarlı Plajı. 50 metre genişliğinde ince kumlu bir sahili olan plajın berrak denizinde özellikle şnorkelli dalışlar yaparak harika su altı fotoğrafları çekebilirsiniz. Şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz plajda duşlar, tuvaletler, yiyecekler ve içecekler alabileceğiniz tesisler de hizmet veriyor. Dikili merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yakın bir konumda bulunan Çandarlı Plajı’na araç kiralayarak, minibüslerle veya özel aracınızla 15 dakikada kolayca gidebilirsiniz.

Konum Linki

7. Kalem Adası

Kalem Adasi 20595

Dikili'yi gezen yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradığı yerlerden biri de turistik Bademli Köyü’ne bağlı olan ve antik çağlarda ışık saçan adıyla bilinen Kalem Adası. Kıyı şeridine yaklaşık 450 metre uzaklıkta, Midilli Adası’nın hemen karşı kıyısında yer alan küçük Kalem Adası; mavi bayraklı turkuaz renkli tertemiz denizi, ince kumlu sahili, büyüleyici gün batımı manzaraları ve doğal güzellikleriyle kesinlikle keşfetmenizi önerdiğimiz yerler arasında.

Turizm olanaklarının geliştiği Kalem Adası’nda hizmet veren otelde konaklayabilir ya da otel restoranında büyüleyici gün batımı manzaraları eşliğinde romantik akşam yemekleri tadabilirsiniz. Sahilde şezlong ve güneş şemsiyesi kiralayabileceğiniz adada atıştırmalıklar ve sıcak soğuk içecekler de satın alabilirsiniz. Bademli Köyü limanından tekneler ve sandallarla kolayca ulaşabileceğiniz Kalem Adası, aynı zamanda bölgedeki en iyi balayı destinasyonlarından biri olarak gösteriliyor. Ege'nin gizli Maldivleri olarak bilinen bu küçük adada kalabalıklardan uzakta keyifli bir gün geçirmeyi unutmayın.

Konum Linki

8. Pissa Plajı

Pissa Bay 48069

Didim merkezine sadece 12 kilometre uzaklıkta, ünlü Killik Koyu’nun hemen yanında bulunan Pissa Plajı, rüzgarlardan korunan bir koyun kenarında güzel bir konumda uzanıyor. Yaz aylarının turist kalabalıklarından uzakta denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Pissa Plajı, arkasını saran yemyeşil çam ormanları ve turkuaz renkli cam berraklığındaki denizi ile adeta bir cenneti andırıyor.

Dikili’nin keşfedilmeye değer en özel köşelerinden biri olan Pissa Plajı’nın berrak denizinde şnorkelli dalışlar yaparak harika su altı fotoğrafları çekebilir, çarpıcı deniz manzaraları eşliğinde piknik yapabilir ve tablo güzelliğinde fotoğraflar çekebilirsiniz. Doğa yürüyüşlerine çıkarak bölgedeki diğer koyları keşfedebileceğiniz plajda çam ormanları arasında kamp yaparak da modern dünyadan uzakta keyifle dinlenebilirsiniz.

Konum Linki

9. Zindancık Koyu

Zindancik Koyu Ozdere 35418-1

Dikili'ye bağlı turistik Bademli Köyü’nde yer alan ve ilçeye sadece 10 kilometre uzaklıkta bulunan Zindancık Koyu, hem çok popüler bir tekne destinasyonu hem tertemiz denize girmek için tercih edebileceğiniz en özel noktalardan biri. Midilli Adası manzaraları, turkuaz renkli berrak denizi ve huzurlu atmosferi ile ünlü olan Zindancık Koyu, ismini ise hiç ay ışığı almayan ilginç konumundan alıyor. Geceleri oldukça karanlık olan koyda yıldızlarla dolu gökyüzünü de izleyerek romantik akşamlar yaşayabilirsiniz.

Şnorkelli, tüplü ve tüpsüz dalışlar yapmak isteyenlerin de ilk tercih ettiği yerlerin başında gelen Zindancık Koyu’na hem her saat bulabileceğiniz Bademli Köyü minibüsleri hem de araç kiralayarak veya doğa yürüyüşleriyle kolayca ulaşabilirsiniz. Çevresini saran doğal seyir alanlarında muhteşem gün batımı manzaralarına şahit olabileceğiniz Zindancık Koyu’nda çam ağaçları altında dinlendirici piknikler yapılabilir veya tüm gün büyüleyici denizin tadını çıkararak yılın bütün yorgunluğunu atabilirsiniz. Zindancık Koyu’ndan sonra kısa bir yürüyüş mesafesindeki Bademli Köyü’ne uğrayarak da yöresel lezzetler tatmayı ve organik ürünler satın almayı unutmayın.

Konum Linki

10. Kayra Plajı

Kayra 53626

Dikili’den sadece 15 dakikalık kısa bir araç yolculuğuyla ulaşabileceğiniz mavi bayraklı küçük Kayra Plajı, gelişmiş turizm olanaklarıyla dikkat çekiyor. Çevresinde plaj kulüpleri, çam ormanları içinde gizlenmiş bungalovlar ve butik otellerin hizmet verdiği Kayra Plajı, Dikili'nin en güzel plajlarından biri olarak görülmeye değer.

Şnorkelli dalışlar yaparak masmavi Ege Denizi sularının tadını çıkarabileceğiniz plajda isterseniz kano, yelken ve deniz paraşütü gibi onlarca su sporu yaparak da güzel zaman geçirebilirsiniz. Şezlong ve güneş şemsiyelerinden lezzetli atıştırmalıklara ve sıcak soğuk içeceklere kadar seçenekler sunan Kayra Plajı’na hem minibüsler hem de araç kiralayarak veya özel aracınızla kolayca gitmeniz mümkün.

Konum Linki

11. Ece Çağlayanı

Ece Caglayani 53647

Dikili'nin başka bir çok ziyaret edilen huzurlu adresi olan Nebiler Köyü’nde yer alan ve ilçe merkezine yaklaşık olarak 18 kilometre uzaklıkta bulunan Ece Çağlayanı, her doğa ve fotoğrafçılık meraklısının mutlaka görmesini önerdiğimiz yerler arasında.

Endemik bitki türleri ve çam ormanları arasından dökülen bembeyaz suları, buz gibi sularla dolu kaya göleti, sessiz ve huzurlu atmosferi ile özellikle yaz aylarında yüzlerce insanı kendine çeken şelalede karaçam ormanları arasında doğa yürüyüşlerine çıkabilir veya piknik yaparak büyüleyici manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Çevresinde termal su kaynakları, iyi düzenlenmiş yürüyüş parkurları ve seyir alanları bulabileceğiniz Ece Çağlayanı, yılın her mevsimi kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekmek isteyenlerin ilk uğraması gereken yerler arasında.

Konum Linki

12. Ağlayan Kaya

Aglayan Kaya 41635

Dikili'nin en bilinen ve çok ziyaret edilen tabiat güzelliklerinden olan Ağlayan Mağara, mutlaka keşfetmenizi önerdiğimiz özel köşeler arasında. İlginç özellikleriyle pek çok antik efsaneye konu olan ve başka bir tabiat harikası Aşıklar Şelalesi’nin hemen yanı başında gizlenen Ağlayan Mağara, efsaneye göre aşıkları ayıran padişahın pişmanlıktan mağaraya sığınarak günlerce ağlamasından ismini alıyor.

Padişahın gözyaşları olarak adlandırılan ve mağara duvarlarından sızan kaynak suları ile her köşesinde büyüleyici manzaralar sunan Ağlayan Mağara, binlerce yıllık etkileyici sarkıtları ve dikitleriyle de görülmeye değer güzellikte. Aşıklar Şelalesi'nin tadını çıkardıktan sonra kısa bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Ağlayan Mağara’yı da yakından görme şansı bulabilirsiniz.

Konum Linki

Kaynak: Haber Merkezi