Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği önünde düzenlenen Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi ile İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ve Toplu Açılış Töreni sonrasında ismini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde düzenlenen RTEÜ Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından Rize’deki Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Rize'de Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması’na konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gerçekten coşkulu, heyecanlı bir toplu açılış töreni gerçekleştirdik. Törenimizde inşası tamamlanan afet konutlarının anahtar teslimini yaptık. Ayrıca Rize Belediyemiz ve bakanlıklarımızın şehrimize kazandırdığı hizmetlerin resmi açılışını gerçekleştirdik. Toplam tutarı 1.6 milyar lirayı bulan tüm bu eser hizmet ve yatırımların Rize'mize ve siz kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. Bilhassa Ayder'e yaptığımız yatırımları çok çok önemsiyoruz. 2017 yılındaki ziyaretimizde karşılaştığımız manzara bizleri çok üzmüştü. Çocukluğumuzun o temiz Ayder'e gitmiş yerine derme çatma yapılarla dev salıncaklarla suları, doğası, çöple kirlenmiş bir Ayder gelmişti. Vatandaşımızın buraya gelen yerli, yabancı misafirlerimizin şikayetlerini dinledik. O gün böyle bir Ayder Yaylası bizi temsil edemez. Ayder'i koruma projemizle şanına yakışır bir hale getireceğiz demiştik. Hamdolsun aradan geçen süre zarfında sözümüzü tuttuk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi'ni tamamladık. Bugün de diğer hizmetlerin yanı sıra toplam 1800 araç kapasiteli kapalı otoparkın resmi açılışını yaptık. Böylece güncel rakamla 2 milyar 677 milyar lirayı bulan yatırımla Ayder'i tekrar eski ihtişamına, güzelliğine kavuşturduk. İnşallah yarın sabah da Ayder'de olacağız. Afetzede kardeşlerimize ev ve dükkanlarının anahtarlarını teslim ederek sel felaketinin yaralarını sarma sözümüzü tutmanın bahtiyarlığını yaşadık. Rabb'im şehrimizi ve ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin diyorum” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri toplantısında konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016Yılında kaleme aldığı Rizeli olmak yazısına vurgu yaparak, “ Yazınızda ‘Yeşilin her tonuyla bizi selamlayan, muhteşem güzellikteki yaylalarıyla bize huzur veren, coşkun denizinin sert dalgalarıyla bizi heyecanlandıran, yüzü de yüreği de güzel insanlarıyla bizi kucaklayan Rize'nin evladı olmanın bahtiyarlığını taşımaktan gurur duyuyorum.’ Diyordunuz! Zat-ı alinizin Dünya liderliğinde emrinizde bir yönetici olarak hizmet etmekten, ata toprağınız Rize'nin hemşehrisi olarak Rize ve Rizelilere 11 aydır yeniden hizmet ediyor olmaktan onur duyuyorum” dedi.

Vali Baydaş Rize’nin son 22 yıldaki değişimine dikkat çekerek, “Bugün, ilimiz ve hemşerilerimiz için çok önemli projelerin açılışını gerçekleştirerek, ailelere anahtar teslimi yaptınız. Son 22 yılda liderliğinizde Rize'de büyük bir dönüşüme hep berber şahitlik etmekteyiz. Ovit Tüneli, Havalimanı, Şehir Hastanesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Merkezi gibi bir kısmı biten ve bir kısmı devam eden projeler ilimizin ekonomik, sosyal ve ticari hayatına büyük katkılar sağladı, sağlamaya da devam edecektir.

Çayın başkenti olarak bilinen şehrimiz, turizm kış turizmi, spor turizmi ve lojistik alanlarında da büyük bir potansiyele sahiptir diyen Vali Baydaş; “Havalimanımızla birlikte turizmde büyüme ve gelişmeyi hissederek yaşıyoruz. Devam eden Ovit Tüneli ve Lojistik Merkez ile ticaret alanında yeni vizyonlar ve yeni kapıların açıldığını hep birlikte görüyoruz. Sağlık alanında ise Şehir Hastanesi ile bambaşka bir geleceğimizin heyecanını hissediyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri ile Rize’nin çehresinin değiştiğini hep birlikte müşahede ediyoruz. Bütün bu saydığım hizmetlerden dolayı zatı devletlinize hemşehrilerim adına şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Baydaş STK ve sektör temsilcileriyle buluşmaları bir gelenek haline getirdiklerini ifade ederek, “ STK ve sektör temsilcileri buluşmaları ilimiz için bir gelenek haline geldi. İlimizi ziyaret eden Sayın Bakanlarımızla programları el verdiği çerçevesinde mutlaka STK ve iş dünyası buluşmaları yapmaya, şehrin nabzını yansıtmaya çalışıyoruz. Bugünde bu toplantıda sizlerin misafiri olarak İlimizin bütün yöneticileri, idari amirleri, Ticaret ve Sanayi odalarımızın başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ticaret Borsamızın başkan ve yönetim kurulu üyeleri, OSB’de faaliyet gösteren fabrikalımızın sahipleri, şehrimizin vergi rekortmenleri, çay sektörümüzün temsilcileri, odalar,  kaymakamlarımız belediye başkanlarımız, muhtarlar derneğimizin temsilcileri  ve  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kurucular kurulu  yönetim kurulu üyelerimiz bulunmaktadır. Bugün burada, sektörlerimizin sorunlarını ve iş dünyamızın beklentilerini dinlemek ve hep birlikte çözüm yolları üretmek için toplandık. Bu birliktelik, ilimizin kalkınması adına atılacak adımları daha sağlam ve güçlü kılacaktır” dedi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU