Geçen yıl elde edilen üçüncülken sonra bu yıl bir basamak daha yükselerek 2. sıraya çıkılması Çayeli eğitim camiasında mutluluk yarattı.

Rize’nin ilçeleri arasında Pazar’dan sonra Çayeli ortalama puanı 341 ile 45 öğrenci Fen Liselerine yerleştirmeyi başardı.

Konu ile ilgili bilgilerine başvurduğumuz Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin; elde edilen başarının ekip çalışması olduğunu vurgulayarak, sistemli ve özverili çalışmaların sonucunda gelen ikinciliğin tüm yorgunlukları unuttuğunu belirtti. 

Şahin açıklamasında; “iyi bir ekibimiz var. Sistemli çalışıyoruz. Tüm paydaşlarımızı sürecek katıyoruz. Son 3-4 yıl içinde yapılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Geçen yıl Rize’den üçüncü olmuştuk. Bu yıl ise bir basamak daha yükselerek ikinci olmamız Çayeli eğitim camiasında mutluluk yarattığı. Bu güzel başarı da birçok kişinin yemeği var. Bizleri her zaman destekleyen ilçe kaymakamımız Muhammet Fatih Demirel’e, okul yöneticilerime, öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize ve başarının gerçek kahramanları geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerime teşekkür ederim. Başarı basamaklarını birer birer çıkıyoruz. Şimdi hedefimiz birincilik basamağı. Girecek yıllarda daha çok çalışarak yeni başarıların altına imza atacağımıza inancım tamdır” şeklinde açıklamada bulundu.

Buna göre Çayeli, toplam 12 ilçe arasında ikinci oldu.

İlçe sıralaması

1. Pazar

2. ⁠ Çayeli

3. ⁠ Güneysu

4. Hemşin

5. ⁠Fındıklı

6. ⁠ Ardeşen

7. ⁠ Derepazarı

8. ⁠ Merkez

9. ⁠ ikizlere

10. ⁠İkizdere

11. ⁠Kalkandere

12. ⁠ Çamlıhemşin

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU