Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Çayeli İlçesi'nde devam eden Şairler dereleri üzerindeki taşkın kontrol ve ilçenin girişini sağlayan köprü inşaatı çalışmaları devam ediyor.

Devam eden çalışmaların geciktiği yönünde vatandaşların serzenişleri olmuştu. Özellikle çay sezonuyla ilçede yoğunlaşan trafik sonrası vatandaşlar çalışmaların ne zaman biteceğini merak ediyor. Bölgedeki esnaf bir süreliğine trafiğin kapalı olması sonrası mağduriyet yaşadıklarını söylemişlerdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından çalışmaların yapıldığı bölge olan Eskipazar mahallesi muhtarı ile yapılan yatırım çalışmaları ve son durumun hakkında bilgi aldık.

-Zor süreç geçti, sona doğru gelmekteyiz

Eskipazar Mahallesi Muhtarı Süleyman Namlıkaya; “Mahallemizde devam eden dere ıslahı çalışmalarında hemen hemen sıkıntılı sürecin sonuna doğru gelmiş bulunmaktayız. Zor olan bölgenin yapımı tamamlandı. Şimdi bundan sonrasında daha kolay bir aşamadayız. İnşallah bundan sonra devletimiz iyi bir şekilde bu dere ıslahını tamamlayacak. Bundan sonra da deredeki afatlar dan, sel taşkınlarından zarar görmeyeceğiz” dedi.

-Vatandaşımız yeterince özveride bulundu

Namlıkaya; “Güzel bir şekilde yerel yönetimlerle, DSİ ile ortaklaşa biz sorunlarımızı söylüyoruz. Onlar ellerinden geleni yapıyorlar. İyi bir şekilde karşılıklı çalışma yürütüyoruz. Bu mahallenin muhtarı ve mahalle sakini olarak burada mağduriyeti görüyorum. Hem kendim yaşıyorum hem görüyorum. Vatandaşlarımızdan yine sağ olsunlar. Allah razı olsun. Herkes yeterince özveriye bulunuyor. Beraber bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum” dedi.

-Bölge yapılınca modernleşecek

Bölge eski görüntüsünden çok daha ileride bir şekil olacak diyen Muhtar Namlıkaya; “Yeniden parkelerimiz, yeniden dekoratif aydınlatma ışıklarımız yapılacak. Yerel yönetimimiz güzel bir şekilde çalışmalarını tamamlayacak. Yeniden kanalizasyon, su, altyapı çalışmalarımız olacak. Çalışmalar tamamlandığında mahallemiz güzel bir şekilde vizyon bir mahalle olacaktır” dedi.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU