Bölgesel

Çayeli Liseli ve Çayeli Ortaokullular buluşuyor

Çayeli Liseli ve Çayeli Ortaokullular geleneksel, büyük ve nostaljik buluşma için bir kez daha okullarının toprağında Çayeli'nde bir araya geliyor.

Abone Ol

Buluşma 30-31 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Organizasyon komitesinden verilen bilgiye göre: “Buluşma davetliler, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla 30 Ağustos 2024 Cuma günü saat 13.00 te Çayeli Anadolu Lisesindeki etkinliklerle başlayacak. Çayeli'ne özel ikramlıklar (Çayeli Simidi, kaşar, çay) misafirlere sunulacak. Buluşmaya katılan her bir katılımcıya Çayeli Ortaokulu ve Çayeli Lisesinin efsane okul binası fotoğrafının bulunduğu buluşmaya özel hazırlatılan ahşap anahtarlık hediye edilecek. Buluşma özel defteri tüm katılımcılar tarafından imzalanacak, özel görsellerin unumu yapılacak, hatıralar anlatılacak, okul bahçesinde tulum ile horon oynanacak”

Açıklamaya şu şekilde devam edildi;

5 farklı ülke ve 30 farklı şehirden katılımın beklendiği buluşmanın ikinci günü ise (31 Ağustos 2024 Cumartesi) Çayeli Kültür Sokağı  ve Ahmet Hamdi İshakoğlu Doğal Yaşam Müzesi ziyaretinin ardından araçlarla Madenli Millet Bahçesi ziyareti, Buzlupınar Köyü Kapalı Köprü ve Yeşiltepe Köyü Kemerli Taş Köprü ziyaretlerinin ardından Kaptanpaşa Köyü Asma Köprüde fotoğraf çekimi, aile yemeği, tulumla horon oynanmasının ardından program tamamlanacak. Çayeli Lisesi ve Çayeli Ortaokulu geleneksel, büyük buluşmasıyla bir yandan mezun ve mensupların (eski-yeni öğretmen ve öğrencilerin) bir araya gelerek hasret gidermesi  diğer yandan Çayeli'mizin tanıtımı hedeflendiği ifade edildi.

Verilen bilgiye göre ayrıca 18 Eylül 1950 tarihinde eğitim öğretime başlayan ÇAYELİ ORTAOKULU ve 14 Eylül 1950 tarihinde eğitim öğretime başlayan ÇAYELİ LİSESİNDEN KÖKLERİNİ ALAN zaman içerisinde bina ve ismi değişmesi nedeniyle farklı isimler alan okullar olan,

ÇAYELİ ORTAOKULU,

ÇAYELİ LİSESİ,

ÇAYELİ VAKIFBANK LİSESİ,

ÇAYELİ VAKIFBANK YDA (SÜPER) LİSESİ,

ÇAYELİ VAKIFBANK ANADOLU LİSESİ,

ÇAYELİ ANADOLU LİSESİ

Okullarının tamamını kapsadığı bildirildi

Buluşmanın bu okulların: veli, öğrenci, çalışan, öğretmen ve idarecilerinin geleneksel buluşması olduğu bildirilerek buluşmada çekilecek video ve fotoğrafların gelecek nesillere bırakılacak olması bu özel ailenin her bir ferdinin buluşmaya katılımını çok daha anlamlı hale getireceği ifade edildi.