Büyükköyspor Kulübü Başkanı Sebahattin Çepni, "kuruluşundan bu güne 13 yıldır hizmet verdiğim külüp başkanlığını bırakıp talipli olan bir ekibe bırakma kararı aldık” dedi.

Kulübü Başkanı Sebahattin Çepni yaptığı yazılı açıklamada;
02.06.2010 tarihinde dernek statüsünde ve Beldemizin sekiz mahalle ile yakın köyler olan (Derecik,Armutlu,Yeşilce) muhtarları ve Belde belediye başkanımız ile istişare yapıp Büyükköyspor kulübü derneğini kurucu üyelerimle, kurucu başkanı olarak  kurdum. Aynı yıl faaliyetlere başladığımız Büyükköyspor kulübümüz için siz değerli hemşerilerimizin maddi manevi destekleriyle ve kongrelerde değişen yönetim kurulu üyelerimle beraber tam 13 yıldır beldemizin ismini Rize Amatör Kulüpleri (13 ilçe dahil yaklaşık 70 kulüp) arasında, önceliğimizin beldemize yakışır itibar, saygın, gelen misafirlere misafirperver olmak, Rize 2.nci Amatör kümede başlattığımız futbol ve sportif faaliyetlerde yükselen grafik,vb. alanlarda hep zirvelerde olduk.

Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla beldemize kazandırdığımız tesis gözerde edilemez. (emeği geçen, spor bakanımıza, il spor müdürlerimize, belediye başkanlarımıza bürokrasi, siyasi (il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri) ve herkese teşekkür ederiz) Bununla beraber salon sporları alanlarında da faaliyetlerde bulunduk ve Voleybol erkeklerde 2. Lige çıkmamıza rağmen maddi yetersizliklerden dolayı bu branştan geri çekildik. Çayeli ilçe dahil olmak üzere bayanlarda en güzel voleybol faaliyeti Büyükköyspor voleybol adı altında faaliyet gösterdik.

Maalesef beldemizde sadece doğal afat lar da kameraların haber yapmak için geldiği, oysa Büyükköyspor faaliyetleri için bir kez müzik şöleni Büyükköyde Kaçkar Tv canlı, Çavuş başı Kasrı de (işletme sahibi Hüseyin Yıldız abımız ve ortaklarına ayrıca teşekkür ederiz) Çay Tv canlı ve Rize süper Amatör liginde oynanan önemli müsabakaları da gurbetçilerimiz izlesin diye YouTube üzerinden en az 4 kez canlı yayınlattık. Rize de ilk kez yapılan Kurumlar arası futbol turnuvası geleneksel hale getirerek yaptık.

Beldemizde yaşanan afat dolayısıyla mevcut futbol sahamızın idari tesisini Toki’nin Belediye hizmet binasını yıkacağından, geçici hizmet binası için Belediye başkanımız bizden istemiş, hatta il gençlik spor müdürlüğü ve Gençlik Spor bakanı sayın Aşkın Bak’ın belediye başkanımıza telefonda “ Büyükköyspor kulübü izin veriyorsa sosyal tesis idari binasını kullanın” söylemiştir. Büyükköyspor  yönetimi olarak konu Büyükköy olunca ne gerekiyorsa yaparız dedik ve tesisi Belediye’ye geçici hizmet binası olarak devrettik. Belediyemizin de maddi manevi imkanlarıyla kulübümüze destek olacağını sözünü aldık.

Hatta projesini yapıp Spor Toto Genel müdürlüğünde kayıtlı yazımızın olmasına rağmen takipsizlikten hiçbir çalışma yapılmamış, spor tesisimizin eksikleri olmasına rağmen, yerel yönetim ve siyası konuda beldemize ek ilave hiçbir eksik giderilememiştir.

Gelinen noktada, yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber verdiğimiz kararla Kulübümüzü 2022-2023 sezonu olarak son hizmet yılımız olarak kararı verdik. Belediye başkanımızla yaptığımız istişare ile kulübü teslim almasını veya uygun biri varsa hizmet etmesini talep ettik, aldığımız cevap ise “kulüp bu sene faaliyet göstermesin/faaliyet gösterdiğimiz Rize süper amatör kümeden küme düşsün, belki gelecek sezon birisi alır” dedi. 

Değerli büyüklerim ve Büyükköyspor camiası, kuruluşundan itibaren bir evlat gibi sevgi ve gayretle yaşattığımız ayrıca şahsım adına(gecemi gündüzümü, antrenörlüğünü, başkanlığını, malzemeciliğini, formaları eşofmanları yıkamayı, oyuncu transferleri, taşıma şoförlüğü ve her kahrını gururla çektiğim) Kulübümüz 13 yıldır beldemizi en güzel şekilde temsil etmiş olup bundan sonra şahsım ve ekibimin görev almayacağından, kulübün olumlu veya olumsuzluklardan şahsım ve görev yaptığım yönetim kurulu arkadaşlarım sorumlu olmayacaktır. Bir memleketin en güzel tanıtımı örf adet ve sportif faaliyetleriyle olur. Bizler de bunu sportif anlamda en güzel şekilde yerine getirdiysek ne mutlu bizlere. Başlangıcından itibaren sizlerin vermiş olduğunuz desteklere tekrardan teşekkür ederim, şahsım adına hakkınızı helal ediniz. Büyükköyspor Türkiye’nin, Rize’nin, Çayeli’nin, Büyükköylülerindir Allah’a emanet olun” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber: Halil İbrahim Saklı