Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Trabzon arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla önemli görüşmelere imza attı. Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz, YDP PM Üyesi Nejla Büyükyılmaz ve Hilmi Büyükyılmaz ile birlikte Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Kaya, ziyarette yaptığı konuşmada, "Trabzon ile KKTC arasındaki yakın bağın ve ilişkilerin, güçlenerek devam etmesini arzuluyoruz" ifadelerini kullanarak, KKTC’de çok sayıda Trabzonlu olduğunu ve bu bağların daha da kuvvetlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Kaya, Ercan-Trabzon seferlerinin devam etmesi konusundaki fikir birliğini dile getirdi.

Görüşme sırasında YDP Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof. Erhan Arıklı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Başkan Kaya, geçmişteki meclisler arası futbol maçlarını anımsayarak, karşılıklı olarak KKTC ve Trabzon’a davetlerde bulundular ve başarı dileklerinde bulundular.

Başkan Kaya, KKTC’ye gerçekleştireceği ilk resmi seyahatte YDP’yi ziyaret edeceğini belirtti. Kıbrıs’ın Türklerin varoluş mücadelesinin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Kaya, "Kıbrıs Türk halkı her zaman hür ve bağımsız olarak yaşamaya devam edecek ve bizler de bu haklı davanın yanında olacağız. Kıbrıs’ın haklı davasında canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet duyuyoruz" dedi.

Başkan Kaya, Trabzon ile KKTC arasındaki kültürel ve ekonomik bağlara da dikkat çekerek, "Kıbrıs’ın tarihi, sosyal ve ekonomik öneminin yanı sıra, akrabalık bağları açısından da ayrı bir yeri vardır. Trabzon’dan KKTC'ye göç eden hemşehrilerimiz, Kıbrıs’ın ekonomisine ve kültürüne büyük katkılarda bulunuyor" şeklinde konuştu. Ayrıca, Trabzon ile Ercan Havalimanı arasındaki uçak seferlerinin artırılması konusundaki görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Son olarak, Başkan Kaya, KKTC için geleceğin daha güzel olacağına olan inancını ifade ederek, "Kıbrıs bizim kardeş ülkemizdir. Uluslararası alanda uğradığı haksızlıklara rağmen, Kıbrıs Türkü asla yalnız değildir. Gelecek günler, Kıbrıslı kardeşlerimiz için daha güzel olacaktır" dedi. Ziyaret sırasında, YDP Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz, Başkan Kaya’ya Kıbrıs kültürünü yansıtan el emeği sesta hediye etti.

Kaynak: Haber Merkezi