Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, sosyal belediyecilik projeleri arasında yer alan ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ uygulamasını başlattı. Bu kapsamda, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yeni doğan bebeği bulunan ailelere destek olmak amacıyla hazırlanan paketler, ailelerin en mutlu anlarında yanlarında olmayı amaçlıyor.

Başkan Ahmet Kaya, Ortahisar İlçesi Toklu Mahallesinde ikamet eden Döner ailesini ziyaret ederek, ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ uygulamasını ilk olarak onlarla başlattı. Yaklaşık 20 gün önce Bulut isimli bebekleri dünyaya gelen Döner ailesine Başkan Kaya, hem tebriklerini iletti hem de yeni doğan destek paketini hediye etti. Başkan Kaya, “Yeni doğan destek paketimizi, seçim dönemindeki vaatlerimizden biri olarak uygulamaya koyduk. Paket içinde zıbın, emzik, bez ve pudra gibi bebeğin birçok ihtiyacını karşılayacak ürünler bulunuyor. Bulut bebeğimize hayırlı olsun, güle güle kullanın” dedi.

Başkan Kaya, ülke genelinde ekonomik sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, bu zorlukların mücadele etme gayretlerini etkilemeyeceğini vurguladı. Kaya, “Cennet gibi bir vatanımız var. Hepimizin görevi, bu vatana hizmet etmek ve görevimizi en iyi şekilde yerine getirmektir. Sıkıntılar çok ama asla pes etmeyeceğiz, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Nerede olursak olalım, görevimi en iyi şekilde yapmanın ve sıkıntıların üstesinden gelmenin gayretinde olacağız” şeklinde konuştu.

Ortahisar Belediyesi’nin ‘Yeni Doğan Destek Paketi’ uygulaması, sosyal yardımlaşma projeleri kapsamında büyük önem taşıyor ve destek paketleri, yeni doğan bebekleri olan ailelerin yaşam standartlarını artırmayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi