Başkan Kaya, Ortahisar Belediyesi'nin kriz masası koordinasyonundaki çalışmaları hakkında Fen İşleri Müdürü Fatma Hamzaçebioğlu’ndan bilgi aldı. Ekiplerin yoğun çalışmaları sürerken, esnaflar ve vatandaşlarla da görüşen Başkan Kaya, sorunları dinledi ve destek sözü verdi.

Esnaflar, her kuvvetli yağmur sonrası ilçede benzer sorunların yaşandığını belirterek, altyapı eksiklikleri nedeniyle sıkıntıların uzun zamandır devam ettiğini dile getirdi. Başkan Kaya, “Belediye Başkanımız görevinin başında. Ona da biraz zaman tanımak lazım. Biz de destek oluruz. İnşallah bu sıkıntılar kısa sürede aşılacak. Maddi kayıplar önemli ama yeter ki cana zarar gelmesin” ifadelerini kullandı.

Araklı'da meydana gelen aşırı yağışların bir afet olduğunu vurgulayan Başkan Kaya, “Allah bize akıl verdi, tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Bilhassa yağmur suyu taşıma hatlarının bölgenin yapısına uygun hale getirilmesi lazım” dedi.

Ayrıca, kriz masasında verilen görevler doğrultusunda ekiplerin okulların çevresinin temizlenmesi konusunda hassasiyet göstermesini isteyen Başkan Kaya, eğitimin aksamaması için okullara öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

Vatandaşlar, başkanın gösterdiği ilgi ve yardımlar için teşekkür ederek, “Allah razı olsun” dedi. Başkan Kaya, “Tekrar geçmiş olsun, bütün imkanlarımızla yanınızdayız” yanıtını verdi.

Ortahisar Belediyesi, bölgedeki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Kaynak: haber merkezi