Başiskele ilçesi, Kocaeli iline bağlı bir ilçedir. Başiskele ilçesi Kocaeli’nin şehir merkezi olarak kabul edilen ilçelerden bir tanesidir. Başiskele, Kocaeli’nin Kartepe, İzmit ve Gölcük ilçeleri ile komşudur. Buna ek olarak Başiskele ilçesi, Bursa ve Sakarya şehirleri ile de komşudur. Bu yüzden Başiskele konum açısından da oldukça önemli bir ilçedir.

Başiskele’nin Tarihçesi Nasıldır?

192787Cinarlidere Mesire Alani-1

Basişkele’nin tarihçesi, adını almış olduğu Megara topluluğuna dayanmaktadır. Megara topluluğu, Başiskele’nin üzerine tarihin ilk limanlarından ve bölgenin ikinci limanı olan Başiskele iskelesini kurarak bölgede yerleşik yaşamı başlatmışlardır. Başiskele’nin tarihinde Roma İmparatorluğu ve Osmanlı beylikleri gibi birçok topluluğun adı geçmektedir. Başiskele’nin tarihinin ne kadar eskilere dayandığı ilçede ve yakınlarında bulunan tarihi eserlerden de anlaşılmaktadır.

Kocaeli Başiskele Nasıl Bir Yer?

Basiskelesahili 09112017110905 1024 768 Id 49

Başiskele, İzmit körfezinin mükemmel manzarasının görülebileceği ilçelerden bir tanesidir. Başiskele ilçesi, İzmit körfezine olan yakınlığı ve temiz Basişkele sahilinden dolayı, turistlerin favori yerlerinden biri haline gelmiştir. Buna ek olarak Başiskele, kara yolları ve coğrafi konumu ile ülkemizde ekonomik açıdan en gelişmiş ilçelerden bir tanesi haline gelmiştir.

Başiskele’de Gezilmesi Gereken Yerler

06082014 525A9597 4A42 4145 81C7 C7B993917499

Başiskele gibi coğrafi kaynak ve tarih açısından zengin bir ilçede gezilecek birçok yer bulunur. Başiskele’de gezilecek yerler başlıca şunlardır:

  1. Serindere Kanyonu

Serindere Kanyonu, doğal güzelliklerden hoşlanan kişilerin keyifli vakit geçirebilecekleri bir yerdir. Serindere Kanyonu, eşsiz ırmak manzarası ile birçok efsanevi fotoğraf karesine konu olmuştur. Serindere Kanyonu’nu ziyaret ederek ırmak manzarasının tadını çıkarabilir ve kanyonun üzerinden geçen kuş türlerini gözlemleyebilirsiniz.

  1. Karaaslan Kamping & Bungalow Otel & Restaurant

Karaaslan Kamping & Bungalow Otel & Restaurant, adından da anlaşılabileceği üzere; kamp alanı, otel ve restoran olanaklarını bir arada sunan işletmelerden bir tanesidir. Karaaslan Kamping & Bungalow Otel & Restaurant, Servetiye Cami Köyü içerisinde yer alır ve bu köyün eşsiz ormanının üzerinde konumlanmıştır. Eşsiz orman manzarası sayesinde keyifli kamp aktiviteleri yapabilir ya da daha konforlu biçimde konaklamak isterseniz natürel tarzdaki bungalov evlerinde kalabilirsiniz. Buna ek olarak Karaaslan Kamping & Bungalow Otel & Restaurant, restoran bölümünde Kocaeli’nin eşsiz lezzetlerini sunarak müşterilerini memnun etmeyi başarmıştır.

  1. Başiskele Sahili

Başiskele Sahili, Kocaeli’nin en temiz ve güzel sahillerinden biri olarak anılmaktadır. Sahilin temiz ve güzel olmasına ek olarak en çok beğenilen özelliklerinden bir tanesi de çocuk oyun alanları ve yerel lezzetleri sunan restoranlara sahip olmasıdır. Bu sayede denize girmeye ek olarak çocuklarınızla keyifli oyun aktiviteleri yapabilir ya da bölgenin lezzetlerini tadabilirsiniz.

  1. Tarihi Servetiye Köprüsü

Tarihi Servetiye Köprüsü, adından da anlaşılabileceği üzere tarihi yerlerden hoşlanan kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Bu köprü 19. yüzyılda yani Osmanlı Devleti döneminde inşa edilmiştir. Ancak, köprüyü tam olarak hangi mimarın tasarladığı belli değildir.

Başiskele Otel Önerileri

Başiskele otel önerileri başlıca şunlardır:

  • Karaaslan Kamping & Bungalow Otel & Restaurant
  • Tryp By Wyndham Izmit
  • Hotel Wellborn Luxury
  • The Sign Kocaeli Thermal Spa Hotel
  • New Baltürk Otel
  • Hampton by Hilton Kocaeli Symbol

Başiskele’de Metro Var Mı?

Başiskele ilçesinde metro bulunmamaktadır. Ancak, bölgede otobüs ve minibüs gibi ucuz ve hızlı toplu taşıma araçları oldukça yaygındır. Özetle, Başiskele ilçesinde metro bulunmamasına rağmen ulaşım konusunda ekonomik açıdan sorun yaşamazsınız.

Kaynak: Haber Merkezi