Sevdiklerinle birlikte güzel vakitler geçireceğinie inandığımız Akçakoca’da hem tarih ile ilgili birçok bilgiye sahip olabilirsin hem de yaz aylarında ilçede bulunan plajlarda denizin keyfini çıkarabilir, bahar ve kış aylarında ise doğanın keyfini sürebilirsin.

Akçakoca ile Düzce arası kaç kilometre?

Akçakoca ile Düzce arası yaklaşık 37 kilometre.

Akçakoca'da denize girilir mi?

Akçakoca'da denize girebileceğin mavi bayraklı plajlar ve ender rastlanan siyah inci taneli kumsallar yer alıyor.

Akçakoca'da ne yenir?

Coğrafi işaretli mancarlı pide, melengücceği tatlısı, kaplandede kestanesi, sarı fındık burada yemeni önerdiğimiz lezzetlerden.

1. Ceneviz Kalesi

Ceneviz Kalesi 52071

Akçakoca ziyaretin sırasında mutlaka görmen gereken yerlerden biri olan Ceneviz Kalesi 1996 yılında doğal sit alanı ilan ediliyor. Aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Geçici Listesine giren kale Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenmiş durumda. Köklü bir tarihe sahip olan kalenin Helenistik ve daha sonrasında Doğu Roma dönemlerinde de kullanılan ve günümüze kadar ulaşan uzun bir yolculuğu bulunuyor. Kale moloz taşlarla inşa edilmiş olup, kale avlusunun içerisinde dilek kuyusu olarak bilinen 5,30 metre derinliğinde döneminde su ihtiyacını karşılayan bir su sarnıcı bizleri karşılıyor. Kale, ilçenin simgesi olarak misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Konum Linki

2. Fakıllı Mağarası

Fakilli Magarasi 52072

İsmini bulunduğu köyden alan Fakıllı Mağarası 1. derece sit alanı ilan edilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altında tutuluyor. Her yıl doğal güzelliği ile binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen mağara 107 metre uzunluğuna sahip. Mağaranın sadece 350 metrelik bir kısmı ziyarete açık olup mağara içerisinde yer alan sarkıtlar, dikitler ve damlataşlar görenleri oldukça hayrete düşürüyor. Mağarayı ziyaret ettikten sonra çevresinde bulunan yeşillik alanlarında piknik yapabilir bu doğal güzelliğin keyfini çıkarabilirsin.

Konum Linki

Giriş Ücreti

  • 15 TL

  • Otopark 50 TL

Ziyaret Saatleri

  • Haftanın her günü 08.30-22.00

3. Aktaş Şelalesi

Aktas Selalesi 52073 (1)

Bahar ve yaz aylarında yemyeşil alanları ile gelen ziyaretçilerini büyüleyen şelale her yıl yerli ve yabancı olmak üzere birçok turiste ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık olarak 50 metre yükseklikten akan şelalenin o muhteşem görüntüsü ve çevresinin birbirinden farklı yemyeşil alanlarla çevrili olması gelen ziyaretçilerine adete bir görsel şölen hazırlıyor. Bu muhteşem manzaraya karşı sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilir 10 kilometrelik yürüyüş parkurunda doğanın keyfini sürebilirsin.

Konum Linki

4. Akçakoca Merkez Camii

Akcakoca Merkez Cami 52074

1989 yılında inşa edilmeye başlayan caminin yapımı 2004 yılında tamamlanmaya başlıyor. Bölgenin görülmeye değer yapılarından biri olan cami çağdaş ve modern yapısı ile gelen turistlerin ilgisini de çekiyor. Selçuklu kıl çadırlarından ilham alınarak inşa edilen camii Akçakoca gezisi sırasında ziyaret etmeni öneriyoruz

Konum Linki

5. Bekir Özkök Kültür Evi

Bekir Ozkok Kultur Evi 52075

Bekir Özkök Kültür Evi, mirasçıları tarafından 2002 yılında Akçakoca Belediyesine bağışlanmış olup 2010 senesinde ise restorasyona alınıyor. Kültür evinin içerisinde sandal ustalığı, balıkçıların yaşantısını anlatan ve tarihi eşyaların sergilendiği birbirinden farklı olmak üzere 3 oda bulunuyor. Kültür evini ziyaret ederek tüm bu odaları ziyaret edebilir ilçenin tarihi hakkında detaylı bilgilere erişebilirsin.

Konum Linki

6. Tarihi Hemşin Köyü Ahşap Camii

Tarihi Hemsin Koyu Ahsap Cami 52076

Tarihte Osmanlı-Rus savaşı sonrasında Artvin’den gelen hemşinlilerin yaptığı cami 1877 yılında inşa ediliyor. Çantı tipi inşa edilen cami ahşap minaresi, tavan işçiliği, mihrap ve minberi ile Osmanlı dönemindeki yapıları yansıtıyor. Tarihe ışık tutan bu camiye Akçakoca ziyaretin sırasında uğramanı öneriyoruz.

Konum Linki

7. Yeni Meze Camii

Yeni Meze Cami 52077

Osmanlı döneminden kalma cami yıl boyunca birçok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Osmanlı mimarisinin klasik örneklerinden olan cami taş işçiliğiyle, eski dönemlerden kalma tarihi yazıları ve bahçesinde bulunan tarihi su kuyusu ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Konum Linki

8. Tarihi Mahalle Evleri

Tarihi mahalle evleri bölgenin en eski yerleşim yeri olma özelliğinden dolayı Akçakoca ziyaretiniz sırasında mutlaka uğramanı önerdiğimiz yerlerden biri. Bölgede toplam olarak 160 ev olup bu evlerin tamamı sit alanı ilan edilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altında tutuluyor. Ücretsiz bir şekilde gezebileceğin bu evler tek katlı, iki katlı ve yüksek tavanlı evler olmak üzere 3 farklı şekilde karşımıza çıkıyor. İstanbul, Ankara gibi birçok yere yakın bir konumda yer alan Akçakoca’ya gitmek için en uygun seçenekler arasında otobüs geliyor.

Konum Linki

Kaynak: Haber Merkezi