1.Bodrum Kalesi’ne çıkın
Bodrum'un simgesi haline gelen Bodrum Kalesi, Aziz Peter Kalesi olarak da bilinir. Aziz Jean şövalyelerinin inşa ettiği kale bugün Bodrum Sualtı Müzesi olarak hizmete açık. En eski batık gemi enkazının bulunduğu müze ikonik bir yapı.
Giriş ücreti
- Müze Kart geçerli.
- 20 TL
Açık olduğu saatler
- 08.30-17.30
2. Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni keşfedin
Bodrum Kalesi içerisinde yer alan Sualtı Arkeoloji Müzesi 1964 senesinde kuruldu. Üç tarafı deniz sularıyla kaplı kale, 1986 Paşabahçe Şişe ve Cam fabrikasının desteğiyle restore edildi. Müzede cam koleksiyonunu da inceleyebilirsiniz. Müze içerisindeki batık gemi kalıntıları da ilgi çekici. Tunç Devri'nden kalma Likya ticaret gemisi olduğu biliniyor.
Giriş ücreti
- 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için ücretsiz.
- 694 TL
Ziyaret saatleri
- 09.00-17.00
3. Bodrum Antik Tiyatrosu’nda gösterilere katılın
Bodrum'u ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin en sık ziyaret ettiği yerler arasında. Bodrum hava durumu yılın 6 ayı güneşli ve ılıman olduğu için yaklaşık 6 ay süresince antik tiyatroda çeşitli etkinlikler düzenlenir. Bodrum konser geceleri ünlü sanatçıların sahne aldığı gösterilerle şenlenir. 13.000 kişilik kapasitesi bulunan tiyatro mutlaka ziyaret edilmeli.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
Açık olduğu saatler
- 08.30-19.30 (pazartesi günü kapalı)
4. Zeki Müren Müzesi’nde sanat güneşini anın
Sanat Güneşi Zeki Müren'in son zamanlarını geçirdiği evi, sanatçının vefatının ardından müze haline getirildi. Evin üst katı müze durumunda. Müzede Müren'in sahne kostümleri, ödülleri ve kişisel eşyaları yer alıyor. Zeki Müren’in Bodrum’daki yazlık evi müzesini ve daha fazlasını keşfe çıkmak için hemen Bodrum uçak bileti al.
Giriş ücreti
- 138,65 TL
- Müze Kart geçerli.
Açık olduğu saatler
- Pazartesi hariç 08.30-19.30
5. Myndos Kapısı’nı gece ziyaret edin
Bodrum, Gümbet'e yakın konumda yer alan Myndos Kapısı Büyük İskender'in geçemediği meşhur Mindos Kapısı olarak nam salmış. Özellikle gece saatlerinde eşsiz bir manzaraya sahip olan bu antik ören yerini görmeden dönme.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
Açık olduğu saatler
- Resmi olarak bir ören yeri adını taşımadığı için daima ziyarete açık.
6. Bodrum Yel Değirmenleri’nde fotoğraf çekin
Panoramik manzarada eşsiz gündoğumu ya da günbatımı kareleri yakalayabileceğin Yel Değirmenleri ayrıca kamp sandalyeni ve içeceklerini yanında götürerek manzaranın tadını çıkarabileceğin lokasyonlar arasında.Yalıkavak'ta bulunan Yel Değirmenleri 1970'lerin başına dek aktif olarak kullanılmış.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
Açık olduğu saatler
- 7/24
7. Apostol Kilisesi’ni ziyaret edin
Tavşan Adası'nda yer alan Apostol Kilisesi M.Ö. 2. yüzyıldan günümüze ulaşmayı başarabilmiş yapılardan. Tarihi dokusunun yanı sıra eşsiz ve büyüleyici bir manzaraya sahip olan kiliseye Gündağan'dan kalkan teknelerle ulaşım mümkün.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
Açık olduğu saatler
- 09.00-17.00
8. İassos Antik Kenti’ni keşfe çıkın
İassos Antik Kenti, Bafa Gölü'ne de oldukça yakın konumlanır. Alüvyon oluşumlarla meydana gelen bir yarımada üzerine kurulu antik kent, M.Ö. 3.000 senesine dayanıyor. Bugünkü kalıntılar arasında pazar yeri, su kemerleri ve surlar seçilebilir.
Giriş ücreti
- Ücretsiz
Açık olduğu saatler
- 08.30-17.30
9. Bodrum'un meşhur plajlarında su sporları yapın
Birbirinden meşhur ve güzel koylara sahip Bodrum, su sporları meraklıları için de bir cennet. Özellikle Bitez sörf severlerin beklentilerini karşılayabilecek plaj ve koylarla bezeli. Dilersen kano, deniz bisikleti ve jet ski gibi su sporlarını da deneyimleyebilirsin.
10. Bodrum’un renkli gece hayatına karışın
Bodrum gece hayatı ve renkli eğlence mekanları ile öne çıkan bir tatil beldesi. Özellikle de Gümbet gerek sınırlarındaki barlar sokağı ile gece yaşamının kalbinin attığı yerlerden. Bodrum merkeze 5 kilometre mesafede olmasından ötürü de gece hayatına entegre bir tatil arayışında olanlar civardaki Bodrum otelleri arasından tercihte bulunabilirler.
11. Bodrum'un lezzetleri ile ziyafet çekin
Denizden babam çıksa yerim diyenlere çölde vaha olacak Bodrum özellikle deniz ürünleri ile rakip tanımaz. Bilhassa da Gümüşlük balık ve meze mekanlarının aranan lokasyonu. Öte yandan Bodrum'a özgü gastronmik keşifler peşindeyim diyorsan mutlaka kabak çiçeği dolması, keşkek, Çökertme Kebabı, Bodrum mandalinası ve turp otu salatası gibi yöresel tatları da denemelisin. Daha fazlası için Bodrum’da ne yenir? sayfasına göz atın.
12. Bodrum'un yerel pazarlarında kaybolun
Bodrum'un yöresel sebze meyve mahsullerine, yerli halkın el emeği göz nuru ürünlerine göz atıp alışveriş yapmak istersen Bodrum pazar yerleri ile de cenneti andırıyor. Pazartesi günleri Güvercinlik, Kumbahçe ve Türkbükü'nde sebze ve meyve pazarları kurulur. Salı günleri ise Bodrum merkezde ve Turgutreis'te yerli halkın el işi ürünlerini sattığı pazarlar sergilenir. Çarşamba günleri Gümüşlük ve Gündoğan, perşembeleri ise Bitez, Bodrum ve Yalıkavak pazarları kurulur. İkinci el meraklıları ise cumartesi günleri Yalıkavak'ta ve pazar günleri de Bitez'de kurulan ikinci el vintage Bodrum pazarlarını ziyaret edebilir.
13. Birbirinden renkli festivallere katılın
Festival denince akla Ege geliyorsa boşuna değil. Bodrum yaz ve kış festival kültürünün hakkını veren yerlerden. Ocak ayında Mandalina Festivali, şubat ayında Gündoğan Sucuk ve Şarap Festivali, mayıs ayında Bodrum Pedasa Festivali düzenleniyor. Yerel festivaller haricinde uluslararası etkinliklere de ve sahipliği yapan belde Bodrum Müzik Festivali ve Uluslararası Bodrum Dans Festivali ile de renkli anlara sahne olur.
14. Tekne turu yapın
Bodrum'da yapabileceğin en keyifli aktivitelerden biri de yat turuna katılmak. Açık denizlerde ve koylarda denize girmek ya da dalış yapmak gibi merakların varsa Karaada, Akvaryum, Tavşan Burnu gibi meşhur koylara tura çıkabilirsin. Günbatımı ya da gündoğumu saatlerinde deniz keyfi yapmanın ayrıcalığı yat turlarında başka oluyor zira.