Bölgesel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan “5 Duyu: Rize” Projesi

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’ne bağlı AB Dış İlişkiler Proje Hizmetleri ve Basın Halkla İlişkiler Birimi, “5 Duyu: Rize” projesini hayata geçirerek önemli bir etkinliğe imza attı. Proje kapsamında, İl Müdür Yardımcısı Hilal Gürpınar ve beraberindeki heyet, Ardeşen Kaymakamı Ferhat Altay’ı ziyaret etti.

İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “5 Duyu: Rize” projesi, bakım ve koruma hizmeti alan 17 çocuğun, Rize’nin doğal, tarihî ve kültürel zenginliklerini deneyimleyerek öğrenme fırsatı bulmasını sağladı. Projeye, Aile ve Sosyal Hizmetler Rize İl Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlardan da çocuklar dahil edilerek kültürel değişim ve kardeşlik iklimi oluşturuldu.

11-13 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 4. Rize Gastronomi Günleri’ne katılan heyet, farklı duyuları ön plana çıkaran atölye çalışmaları ve etkinlikler düzenledi. Ardeşen Kaymakamlığı bünyesinde sosyal çalışmalar ve gönüllü faaliyetler gerçekleştiren Ardeşen Mahfili tarafından organize edilen gecede, çocuklar yöresel lezzetleri deneyimleyerek oyunlar ve atölyelerle keyifli bir akşam geçirdi.

Ziyaret sırasında, Ankara İl Müdür Yardımcısı Hilal Gürpınar, Kaymakam Ferhat Altay’a projeye verdikleri destek ve misafirperverlikleri için teşekkür etti. Ziyaret, sunulan hediyeler ve aile fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.