Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Ahilik Haftası" kutlama programına katıldı. Etkinlik, Yakutiye Medresesi önünde düzenlendi ve Vali Çiftçi, burada bir konuşma yaptı.

Konuşmasında ahiliğin, usta-çırak ilişkisini temel alan, pratiğe dayanan bir eğitim-öğretim süreci olduğunu belirten Vali Çiftçi, ahiliğin üç temel üzerine inşa edildiğini ifade etti. "İyi bir insan olmak, evrensel ahlak kurallarını hayata geçirmekle olur. İyi bir Müslüman olmak, İslam ahlak ve faziletini toplum hayatına tatbikle olur. İyi bir usta olmak, mesleğin tüm inceliklerine sahip olmakla olur. Bu üç özelliği üzerinde barındıran kişi ise mükemmel bir karakter olur," dedi.

Vali Çiftçi, ahilik teşkilatının, insan, ahlak ve üretim merkezli bir toplum hedefiyle önemli bir miras olduğunu vurguladı. Ayrıca, konuşmasının sonunda ahilik geleneğinin kurucusu Ahi Evran’ı rahmet ve minnetle yad etti. 2024 ahilik etkinliklerinin birlik, beraberlik ve güzellikler getirmesini temenni etti.

Konuşmaların ardından, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından Şed kuşanma merasimi düzenlendi. Vali Çiftçi, yılın ahisi Zekayi Kaplan, yılın kalfası Mahmut Aykut ve yılın çırağı Ertuğrul Şükrüoğlu'na berat takdim etti.

2024 Ahilik kutlamaları kapsamında Vali Çiftçi, bereket ve cömertliğin simgesi olan ahi pilavını dağıttıktan sonra "Ahilik Haftası" münasebetiyle düzenlenen sergiyi gezdi. Bu etkinlik, ahilik kültürünün yaşatılması ve tanıtılması açısından büyük önem taşıyor.

Erzurum Valiliği, ahilik değerlerini ön plana çıkararak toplumsal birlikteliği güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi