Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, coşkulu başladı coşkulu bitti.

18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’nin son akşamında Azerbaycan, Kastamonu, Arhavi ve Akçaabat Kız Halk Oyunları Ekipleri sahnede hünerlerini sergilediler.

Yurt içinden ve yurt dışından gelen halk oyunları gruplarının gösterilerinin ardından Savaş Arslan, Zeynep Birinci ve Koliva Grubu sahne alarak seyirciyle buluştu.

SON NOKTAYI KOLİVA GRUBU KOYDU

32.’si düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’nin son akşamında Akçaabatlılar Koliva Grubu ile coştular. Alanı hınca hınç dolduran coşkulu kalabalık Koliva Grubunun birbirinden güzel şarkılarıyla eğlendi. Karadeniz şarkılarının eğlenceli, dinamik ve yeni gözdelerinden olan Koliva Grubu unutulmaz bir konsere imza attı. Grup; sahnede coştu, dinleyenleri de festival alanında coşturdu. Kemençe ve tulumun eşlik ettiği Karadeniz şarkılarını ustalıkla seslendiren grubu dinlemeye gelenler eğlenceye doydular.

FESTİVAL SPONSORLARINA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Akçaabat’ın kanaat önderleri ve iş insanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ne katkı ve destek verdi.

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ne katkı ve destek veren tüm sponsorlar sahneye davet edilerek kendilerine Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından plaket verildi.

SPOR MÜSABAKALARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında düzenlenen üç sayı yarışmasında dereceye giren Kürşat Çagır Akbaş ve Elifnaz Akyüz’e ödülleri takdim edildi.

BU COŞKU HER FESTİVALDE GİDEREK ARTIYOR

Her yıl özlemle ve merakla beklenen, doyasıya eğlencenin ve sanatın hakim olduğu bir festivali daha geride bıraktıklarını dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, sahnede yaptığı kapanış konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Sanatsal etkinliklerle başladığımız kortej yürüyüşü, konserler,  Hıdırnebi Yayla şenliği halk oyunları gösterileri, sportif faaliyetler, resim ve el sanatları sergileri, yöresel sanatçı konserleri, Öykü Gürman, Merve Özbey ve Koliva ile devam ettiğimiz festivalimizi bu akşam Akçaabat horon ekibi gösterisi ile sonlandırdık. 3 gece 4 gün boyunca devam eden festivalimizde ilçemizde birbirinden renkli, cıvıl cıvıl etkinlikler gerçekleştirildi. Yurt içinden ve yurt dışlından gelen halk oyunları ekipleri kendi kültürlerini bize tanıtmanın yanında bizim kültürümüzü de tanıma fırsatı buldular. Kültürel ve sanatsal kaynaşmanın üst seviyede yaşandığı bir festivalimizi daha alnımızın hakkıyla geride bırakıyoruz. Yurt içinden, yurt dışından, dost ve kardeş diyarlardan ilçemize gelen halk oyunları ekiplerimize minnettar olduğumuz belirterek özellikle teşekkür etmek istiyorum. Gönüllü turizm elçilerimiz olan halk oyunları ekiplerimizi, Akçaabat’ımıza yakışır bir şekilde ağırlayıp, bizlerden memnun kalarak onları memleketlerine uğurluyoruz. Her bir ekibimizin memleketlerine kucak dolusu sevgilerimizi ve selamlarımızı buradan iletmek istiyorum. Yediden yetmişe her kesime hitap eden sanatçılarımızı festivalimizde sizlerle buluşturduğumuzu ifade ederek; bizlere unutulmaz anlar yaşatan, şarkılarıyla, sahneleriyle ve konserleriyle bizleri mest eden yerel ve ulusal sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.  Festivalimize destek veren, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Vakıfbank Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere, ana sponsorlarımıza, platin sponsorlarımıza, altın sponsorlarımıza, gümüş sponsorlarımıza, bronz sporlarımıza ve tüm sponsorlarımıza şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Sponsorlarımızın desteği ile yıllardır bu festivali sizlerle buluşturduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Festivalimizin organize edilmesinde emek harcayan çalışma arkadaşlarıma, ekip sorumlularımıza, teknik ekibimize, kolluk kuvvetlerimize, sağlık ekiplerimize, basın mensubu arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm bunların yanında olmazsa olmazımız, festivalleri düzenlememizde bizlere en büyük desteği veren, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, bütün etkinliklerimizde yanımızda olan, her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olan siz değerli hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Festival boyunca bizleri yalnız bırakmayan çok kıymetli protokol üyelerimize de teşekkür etmek istiyorum. Bir sonraki festivalimizde, yani 33. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları festivalinde görüşmek dileğiyle hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.”

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, Akçaabat Belediyesi Erkek Horon Ekibinin muhteşem horon gösterisiyle sona erdi.

AKÇAABAT BELEDİYESİ BASIN BİRİMİ

Kaynak: HABER MERKEZİ