Politika gündeminde yaşanan gerilimlerin etkisiyle yükselişe geçen dolar, yeni işlem gününe zirve seviyede başladı. Vatandaşlar ve yatırımcılar, ‘1 Ağustos güncel dolar kuru’, ‘dolar kaç TL oldu?’ sorularının yanıtlarını arıyor.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından yükselişe geçen dolar, haftanın 4’üncü işlem gününde yönünü yukarıda tuttu. Dolar, 1 Ağustos gününe zirve seviyede başladı. Peki dolardaki yükseliş sürecek mi? Dolar kaç TL oldu?

Dolar, yeni güne 33,17 lira ile zirve seviyede başladı. Euro/TL ise 36 TL civarına kadar yükseldi. Öte yandan dün dolar en yüksek 33.16 TL'yi en düşük 33.08 TL'yi görerek günü 33.143 TL'den tamamladı. Euro ise dün en yüksek 36.00 TL’den, en düşük 35.80 TL’den işlem görürken günü 35.9025 TL olarak kapattı.

274 111731 Dolar 1666A9D0Bb018A 700X400

İÇ GÜNDEMDE NELER VAR?

Bugün iç gündemde İstanbul öncü enflasyon verileri, İSO Türkiye İmalat PMI ve haftalık Merkez Bankası verileri yer alıyor.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) iki gün süren para politikası toplantısında politika faizini yüzde 5.25-5.50 aralığında sabit tuttu. Fed, enflasyon hakkında kullandığı dili yumuşattı. İstihdam üzerindeki risklerin artık artan fiyatlarla aynı seviyede olduğunu belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell dün ABD ekonomisinin beklenen yolda ilerlemesi halinde faizlerin eylülde indirilebileceğini söyledi. Piyasalarda fazla likidite ve gecelik faizler yakından takip edilmeye devam ediyor. Gecelik faiz, ay ortasında bir hafta boyunca politika faizinin altına kaldıktan sonra depo ihalelerinin de desteğiyle yeniden politika faizinin üzerine çıkmıştı ancak bu kalıcı olmadı.

Kaynak: Haber Merkezi