Artvin'de, ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak olan Yusufeli Merkez Viyadüğü trafiğe açılıyor. 680 metre uzunluğa ve 150 metre yüksekliğe sahip olan bu dev proje, bölge halkına ve sürücülere önemli avantajlar sunacak.

Ulaşıma Konfor ve Hız Katacak

Yusufeli Merkez Viyadüğü sayesinde Artvin ile İspir arasındaki mesafe 15,5 kilometre kısalacak. Bu da seyahat süresinde 25 dakikalık bir azalma sağlayacak. Sürücüler, daha kısa sürede ve daha az yakıt harcayarak istedikleri noktaya ulaşabilecek.

Güvenli ve Kesintisiz Trafik

Viyadük, aynı zamanda trafik güvenliğini de artıracak. Özellikle kış aylarında yaşanan zorlu koşulların üstesinden gelinerek, sürücüler için daha güvenli bir yolculuk imkanı sunulacak. Zorlu hava şartlarının yol açtığı tehlikeler minimuma indirilecek.

Ekonomik Kazanç: 43 Milyon TL Tasarruf

Projenin ekonomiye de önemli katkıları olacak. Yusufeli Merkez Viyadüğü ile yıllık 43 milyon TL tasarruf sağlanması öngörülüyor. Bu tasarruf, hem yakıt hem de zaman açısından elde edilecek kazanımları içeriyor.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Yusufeli Merkez Viyadüğü, hem zamandan hem de yakıttan tasarruf ettirerek ulaşımda konfor sağlayacak. Trafik daha güvenli hale gelecek ve kış aylarının getirdiği zorlu koşullar bertaraf edilecek. Bu büyük projemizle ülkemiz hızlanıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi