Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Yavi Katliamı’nın 31. yıl dönümünde düzenlenen anma programına katıldı. Tören, Çat ilçesinin Yavi mahallesinde gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Vali Çiftçi, 25 Ekim 1993 tarihinde terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda beşinin çocuk olduğu toplam 33 vatandaşın şehit edildiğini hatırlatarak, "İki gün önce Ankara'da, Kahramankazan'da da büyük bir acı yaşadık. Orada beş vatandaşımız şehit oldu, on dört vatandaşımız yaralandı. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Çiftçi, güvenlik güçlerinin her zaman başarılı olması dileğinde bulunarak, "Yavi Katliamı ve TUSAŞ'ta yapılan saldırı bize, bu topraklarda yaşamak için güçlü bir devlet olmamız gerektiğini gösteriyor. Zayıf devletlerin, güçsüz milletlerin bu topraklarda yaşama şansı yok. Tarihten örnekler verirsek, Anadolu coğrafyasında birçok devlet kurulmuş ancak zayıflayan medeniyetler tarihe karışmıştır. Bu nedenle, biz bu topraklarda birlik içinde ve güçlü olmalıyız" dedi.

Programın sonunda, Vali Çiftçi ve protokol üyeleri, şehitlikte fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi ve dualar eşliğinde şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Erzurum Valiliği, anma etkinliğinin, şehitlerin anısını yaşatmanın yanı sıra, toplumda birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi