Genel

Yandex'le Bursa sanal ortamda gezilecek

Arama motoru Yandex'in haritalar servisine eklenen 360 derecelik görüntüler sayesinde Bursa artık sanal alemde de gezilebilecek

Abone Ol

Yandex'in Haritalar servisine eklenen 360 derecelik, yüksek çözünürlüklü görüntüleri sayesinde artık sanal ortamda da gezilebilecek. Bursa Panoramaları Lansmanı'na katılan Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, sanayi ve turizmde büyük hedefleri olan, 2023'te 5 milyona ulaşacak nüfusuyla Türkiye'nin ilk 3 şehri arasına girmeyi hedefleyen Bursa'da bundan sonra tüm güzelliklerin ve tarihi değerlerin sanal ortamda da gezilip görülebileceğini dile getirdi. Yalçındağ, gerek Bursalılar, gerek Bursa'yı sevenler için verdikleri hizmetin hayırlı olması temennisinde bulundu.

142 bin panaroma
170 binden fazla fotoğraf kullanılarak oluşturulan yeni serviste toplam, 1302 kilometre cadde ve sokak görüntüsünden oluşan 42 binden fazla panaroma var. Özel görüntüleme donanımlı arabalarla yapılan çekimler Cumalıkızık gibi arabayla geçmenin mümkün olmadığı yerlerde, kameralar bisiklet üzerine yerleştirilerek gerçekleştirildi.