TEMA Vakfı, çevre ve doğa bilincini artırmak amacıyla gönüllülerine yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Yalova Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüsle Armutlu ilçesine giden 39 gönüllü, Bozburun Yarımadası’nda doğa yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe, TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, rehber İskender Bayraktar ve gönüllüler katıldı.

Yürüyüş, Bozburun Feneri’nden başladı ve muhteşem manzara eşliğinde birbirinden güzel koyların geçildiği parkurda devam etti. Yürüyüşün son durağı olan Keçikayası’nda, kayanın tepesinde bulunan üç adet sarnıcı ziyaret edildi. Yürüyüşle ilgili açıklama yapan Demir, gönüllülerin şehrin gürültüsünden uzak, bol oksijenli ve huzurlu bir gün geçirdiklerini söyledi. Yalova’nın güzelliklerini çevreyi koruma bilinciyle gördüklerini ve tanıdıklarını belirten Demir, her ay en az bir kez doğaya çıktıklarını, endemik bitkiler ve kuş sesleri arasında yürüdüklerini anlattı. Yalova’da 11 bini aşkın gönüllüleri olduğunu da belirten Demir, tüm Yalovalıları TEMA ailesine katılmaya davet ettiğini ifade etti.

Tema Gonulluleri Bozburun Yarimadasi Nda Doga Yuruyusu Yapti 2 1709297552 174

Yürüyüşü gerçekleştirmelerinde araç desteği sağlayan ve her türlü faaliyetlerinde yanlarında olan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve ekibine de teşekkür eden Demir, etkinliklerinin hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ